Generál Blaško mrazivo: Po Dubline IV dôjde Európanom s migrantmi trpezlivosť

0
Generálmajor v zálohe Hynek Blaško (Autor: Hans Štembera)

Od roku 2015 ovládla českú politiku aj téma migrácie. Niektorí argumentujú, že je to zbytočná a zástupná téma, pretože v Česku skoro žiadni migranti nie sú. Čo na to hovoríte?

To nie je žiadna zástupná téma. Je to skutočný problém. Na čo chceme čakať, keď ich tu bude dosť? Čo je to dosť? Tisíc, desaťtisíc? Chceme riešiť niečo, až keď ten problém nastane? Hlupák rieši problémy, ale múdry sa im snaží predchádzať.

Sýrski migranti už do Európy neprúdia, zato sa však zvyšuje tlak z Afriky. Bude tzv. Dublin IV krízovým momentom EÚ?

Nepochybne sa Dublin IV stane momentom, keď menšie štáty nebudú schopné uspokojovať nehorázne požiadavky migrantov a dôjde k chaosu, ktorý vyústi do radikálneho riešenia „bielej“ menšiny. Pozitívna diskriminácia nás ničí a som zvedavý, ako sa budú správať elity, ako migrantov (a nielen ich) presvedčia, že nemožno len naťahovať ruku, ale že treba vytvárať hodnoty. Chce niekto, aby to tu vyzeralo ako v Juhoafrickej republike či ako vo Francúzsku? Bude sa polícia len prizerať, ako migranti ničia všetko, čo im príde pod ruku, pretože „biely“ im nedal, čo chcú, a keď bude ,biely‘ proti tomu protestovať, tak ho zmlátia?

Témou nielen českej diskusie je v niekoľkých posledných rokoch „nebezpečné Rusko“. Skoro to vyzerá, že môže za všetko zlé, čo sa na Západe stane. Ako sa do reťazca dejov týkajúcich sa Ruska premietla kauza pokusu o zabitie agenta Skripaľa?

Uvítal by som konečne, keby niektorý z tých krikľúňov priniesol pádne argumenty a dôkazy, že je Rusko skutočným nebezpečenstvom. Inak je to mlátenie prázdnej slamy. Domnievam sa, že sa tým krikom majú zakryť skutočné problémy, ktorým „západná“ spoločnosť čelí a ktoré si nechce pripustiť. Kauza Skripaľ je jedna veľká blamáž a opäť sa čosi tvrdí bez dôkazov, bez toho, aby sa čokoľvek jasne a bez akejkoľvek pochybnosti dokázalo. Nevyšiel Novičok, tak sa vytiahlo nešťastné dopravné lietadlo, ktoré Rus údajne zostrelil nad Ukrajinou.

- Reklama -