EXKLUZÍVNE Danko pre PL: S Ficom nesúperím

0
Robert Fico, Andrej Danko (Autor: TASR)
Ako vnímate Vianoce a Silvestra a kde ich strávite?
 
Veľmi sa na toto obdobie teším a budem tráviť čas v kruhu rodiny a priateľov.
 
Je to zároveň obdobie bilancovania. Ako teda hodnotíte rok 2016 na domácej politickej scéne?
 
Rok 2016 nebol ľahký, ale teší ma, že veľa vecí sa podarilo zmeniť a presadiť. Taktiež sa na Slovensku konalo predsedníctvo v Rade EÚ. Na neformálnom summite predsedov parlamentov sa ukázalo, že sme začali efektívne rozvíjať tému prienikov spoločných rokovacích poriadkov, rozprávali sme sa o tom, že je dôležité, aby mali europoslanci možnosť vystúpiť aj v národných parlamentoch a priblížiť tak európsku politiku našej krajine a občanom. Každé podujatie v rámci predsedníctva prinieslo veľmi plodné diskusie a možnosť výmeny informácií a skúseností.
 
Vy ste nielen predseda parlamentu, ale aj šéf SNS. Z pohľadu lídra národniarov ste spokojný, čo sa vám podarilo presadiť za necelý rok vo vládnej koalícii?
 
Slovenská národná strana si plní záväzky voči svojim voličom, takmer 90 % bodov z volebného programu už stihla naplniť v tomto období. Do programového vyhlásenia vlády sme dostali veľkú časť nášho volebného programu. Spomeniem daňové licencie, zákon o cirkvách, zákon o športe, IC vlaky, pripravovaný zákon o pôde, školskú reformu alebo popularizáciu dobrovoľnej vojenskej služby.
 
 
Aká je vaša najpozitívnejšia a naopak, najnegatívnejšia, či už osobná, alebo pracovná skúsenosť z končiaceho sa roka?
 
Podarila sa úžasná vec: otvorenie Adventu na Hrade. Priestory na Hrade dýchali vianočnou atmosférou a toto milé podujatie sa stane každoročnou tradíciou, čo ma nesmierne teší.
 
Aký je váš odkaz pre ľudí na Slovensku na sklonku roka 2016?
 
Chcel by som všetkým zaželať šťastné, veselé a požehnané Vianoce v kruhu svojich blízkych. Nech tento záver roka je pre všetkých úspešný a nech sa budúci rok nesie v pozitívnom odkaze.
 
Aj keď sa tento „sviatočný“ rozhovor nesie v bilančnom duchu, predsa len jedna otázka na telo. Veľa ľudí v súvislosti s vami často hovorí o premiérskych ambíciách a v tomto kontexte o vašom súperení s Robertom Ficom. Ako to teda je?

Necítim to ako súperenie, máme korektný vzťah.


 
- Reklama -