Bývalá obyčajná žena Ritomská pre PL.sk: Lipšic spolupracuje so CIA. Sme vazalmi USA. Všeslovanský zväz by mi neprekážal

0
Mária Ritomská (Autor: Reprofoto, Facebook)

Ľutujete svoje rozhodnutie zúčastniť sa volieb 2012 na kandidátke OĽaNO?

Nie, neľutujem. Bola to možnosť pre mňa rovnako ako pre OĽaNO, ale OĽaNO ju nevyužilo.

V minulosti ste povedali, že Igor Matovič je sociopat a mobbér. Stojíte si za týmto tvrdením?

Predovšetkým má patologický vzťah k svojim súdruhom poslancom v hnutí a v klube, čo sa prejavuje jeho požiadavkou, aby vypracovali všetko, zodpovedali za všetko, a on sám nič. Prezentuje sa, ako keby robil všetko sám. Bola som na kandidátke OĽaNO, vďaka čomu má OĽaNO teraz toľko kresiel v parlamente, on si to nevážil a odmietol moje návrhy podporovať. V druhom rade je nekritický voči sebe. Odmietol vypracovať jednotný program hnutia, odmietol prevziať zodpovednosť za hnutie, na druhej strane si stráži stranícke financie, ako keby boli jeho vlastné. Tiež klame a upravuje realitu vo svoj prospech. A to sa mu vypomstilo, ľudia strácajú chuť spolupracovať s ním. On vlastne ani nerozumie politike. V jeho hlave je politika niečo ako strážny pes, ktorý má štekať na všetko podozrivé. A podozrivé v očiach pána Matoviča je všetko mimo neho, čo on nie je. Treba tiež povedať, že Matovič podviedol občanov-voličov. Keď prišli za Matovičom občania s problémom rovno do parlamentu, nemal o rozhovory s nimi záujem. Odkázal ich vždy na asistentov alebo iných súdruhov poslancov. Videla som na vlastné oči, ako roztrhal odkaz od občianky, ktorá prišla za ním z Košíc. Tá „obyčajná žena“, občianka, aby mala peniaze na cestu, dala do záložne svoj rodinný prsteň. Arogantná ignorancia „obyčajných ľudí-voličov“ a ich problémov, tých voličov, ktorí mu dali svoje hlasy, to je presne to, čomu sa z odborného hľadiska hovorí sociopatia.

Ako to v praxi vyzerá pri fungovaní poslaneckého klubu OĽaNO?

Neviem, ako teraz, ale keď som sa rozhodla odísť zo „súdružského klubu“ OĽaNO, vtedy klub viedol poslanec Viskupič (2012 – 2013). Hovorím úmyselne „súdružský“, lebo Matovič chce vystupovať ako „hovorca stmeleného kolektívu, ktorý nepotrebuje predsedu“. Je to rovnako smiešne, ako bola „vláda ľudu“ za komunizmu. Iné sa ukazuje, a iná je prax. Vždy, keď sa otvorilo „klubové rokovnie“, poslanci Matovič, Hlina a Viskupič sa začali hádať, a ostatní sa mohli len pozerať, lebo to sa nedalo ani počúvať. Cez ostré výmeny názorov sme sa nemohli nijako dostať ani k rámcovému náčrtu riešenia niektorých občianskych problémov. Matovič to „vymyslel“ tak, že sa zamerali „na množstvo“, a „kvalitu“ vlastne nepoznajú ani dnes. Rozhodli sa zviditeľniť „množstvom podaných poslaneckých návrhov zákonov“, a dokonca aj tie im mal vypracovať akýsi „klub asistentov“, do ktorého mali finančne prispievať všetky súdružky a súdruhovia z Matovičovho klubu. Pre mňa bola neprijateľná takáto nekonštruktívna „spolupráca“. Tzv. klub asistentov tvorili mladí, sotva skončení právnici, ich postupy boli neprijateľné. Moje predložené zákony vždy chcel niekto prevziať, akože to nie je moja téma. Bolo to aj na smiech, aj do plaču. Ak som predložila text návrhu na novelizáciu zákona o životnom prostredí, dostala som informáciu, že životné prostredie má na starosti Huba, Kuffa, Fecko, ako keby som im nedávala hotový text. Ak som predložila zákon o ÚĽUV-e, tak sa chabral Hraško, že on zabezpečí zmenu zákona. Samozrejme, mali veľké oči a žiadne právnické skúsenosti, tak to aj vyzeralo. Navyše, ak riadi klub sociopat z nejakého tieňa spoza chrbta Viskupiča alebo iného súdruha, potom je všetko možné, len dobro nie.  

Ako hodnotíte rozhodnutie Daniela Lipšica vytvoriť koalíciu s OĽaNO?

Podľa mňa je pán Lipšic rovnaká sociopatická osobnosť ako pán Matovič. Lipšic vyštudoval právo a kdesi v USA si vytvoril zázemie v CIA. Myslí si, že tým dosiahol absolútne vedomie a zručnosť „na riadenie sveta“, podobne ako pán Kiska, ktorý však nič nevyštudoval. Pán Kiska aspoň niečo dáva chudobným, ale ani šajnu nemá, ako by sa dala zo Slovenska odstrániť chudoba. Jeho výroky na adresu armády a medzinárodnej situácie sú vzorom agenta CIA. Pán Lipšic navyše nepozná ani rozdiely medzi právnym systémom v EÚ a v USA. Stále sa mu motajú v hlave akési precedensy, americké súdne závery, ktoré chce aplikovať aj u nás na Slovensku, ako napríklad zásada „trikrát a dosť,“ ktorou, mimochodom, chceli zablokovať fungujúce trestnoprávne zásady pre hodnotenie opakovaných trestných činov, čo v našom systéme bolo dosť dobre podchytené v individuálnom posudzovaní, ale aj v paragrafových zneniach Trestného zákona. Takýto diletant chcel diktovať systém práva a výkonu súdnej moci. Zdá sa, že dvaja diletanti, Matovič a Lipšic, sa navzájom našli. Lipšicova sociopatia spočíva v jeho nekritickosti voči sebe samému a v prílišnej útočnosti na chyby druhých, pričom obaja nedokážu vytvoriť fungujúce nové systémy.

To sú tvrdé slová…

Politický jazyk Lipšica a Matoviča sa obmedzuje na „akurátne mediálne zviditeľnenia sa“, ale nemajú žiadne reálne návrhy v prospech chudoby. Ani len tých, ktorí prišli na námestie, si nevypočuli. V novembri 2014 pochodovali mestom zamestnanci Slovenskej akadémie vied, chceli ukázať, že aj oni žijú v tejto spoločnosti. Prišli pred parlament a nikto z parlamentných krikľúňov si ich nevypočul. Ani Matovič, ani Hlina, ale ani Lipšic. Žiadne politické prejavy neprichystali týmto zamestnancom vedy a výskumu. Pripadala som si ako jediná poslankyňa parlamentu, keď sa mi zamestnanci sťažovali, že nemôžu robiť vedu, lebo administratívne úkony ich mimoriadne zaťažujú a strácajú čas aj energiu. Mladí vedci mi zase rozprávali, že ich nechcú zamestnať, nemajú peniaze. A kto tu vládne na každom pracovisku, a kto za kým stojí? Práve, keď by mali riešiť problémy občanov, práve vtedy všetci parlamentní sociopati a krikľúni zmizli, nevedno kam. Koalíciu Lipšic – Matovič považujem za krikľúňov pouličnej „politickej zmesky“. Určite to nie je politická koalícia. 

Myslíte si, že sa koalícia OĽaNO-NOVA dostane do parlamentu?

Vylúčiť sa to nedá, už tam boli zvolení, ale ja pevne verím slovenským občanom. Verím, že spoznali tieto dve hnutia a nechcú mať v parlamente pomýlených sociopatov, luhárov a zlatokopov. Médiá sú posadnuté niektorými politickými menami a ich chronickými nezmyselnými témami, a to aj napriek tomu, že občania SR ich nemôžu už ani cítiť. Stačí, že Lipšic vyhlási, akú mediálnu bombu prinesie zajtra ráno, a médiá sú zoradené pred ním ako sliepky pred hnojiskom. Uverejnia akúkoľvek hlúposť, a vôbec neuvažujú o škodlivosti ich mediálnej činnosti. Oni si vás natočia a zostrihajú, nakoniec je z toho nezmyselný guláš. Tejto pouličnej zmeske už nepomôžu ani médiá, ani reklamné šoty či regionálne reklamy. Ľudia chcú niečo viac než krikľúňov.

Ktorá politická strana je vám teraz najbližšia?

Priama demokracia sa chystá do otvoreného súboja so všetkými starinami na terajšej politickej scéne. Možno sa k nim pridám.

O mobbingu

Ste bojovníčkou proti mobbingu a bossingu. Vysvetlíte, o čo ide a ako proti tomu bojujete?

Mobbingom nazývame všetky komunitné formy prenasledovania jedného člena spoločenstva. Prenasledovanie začne jeden člen komunity (obvykle vodca), následne vznikajú a pokračujú fyzické útoky zo strany ostatných členov komunity, ktorí sa striedajú, a vždy útočí iba jeden. Podstatou je submisívne pridávanie sa ostatných členov komunity na stranu demonštratívne „silného jedinca“. Obeť mobbingu vo „zvieracej“ mobbérskej komunite spravidla zlyhá, odíde alebo začne psychicky a fyzicky upadať. Obete mobbingu nachádzame takmer na každom pracovisku. Trpia tzv. exogénnou, resp. situačnou depresiou. Pokles nálady, pokles motivácie, príčinou je deprimujúca situácia.

Vraj ste si to sama zažili počas vašej práce v Úrade pre reguláciu sieťových odvetví. Zveríte sa so svojou skúsenosťou?

Nie. S ÚRSO sa súdim, chceli ma vytlačiť z pracoviska, nebolo by vhodné vopred niečo uverejňovať. Môžem povedať len toľko, že na ÚRSE som dostala akési základy praxe o porušovaní zákonov. Pracovala som na legislatívno-právnom odbore, kde som pocítila konkrétne situácie mobbérskeho vytláčania zo zamestnania, a ako obeť mobbingu som stále v súdnom procese so zamestnávateľom. Ešte vždy som ich zamestnanec, hoci som na štyri roky prerušila činnosť, aby som si plnila svoje úlohy ústavného činiteľa v parlamente, kam ma poslali občania.

Posúva sa podľa vás Slovensko v boji proti týmto javom? 

Áno, mojou osvetovou činnosťou od roku 2009 a najmä činnosťou v parlamente od roku 2012 sa mobbing stal všeobecne známou témou. Fenomén mobbingu, ako nežiaduci jav, však ešte stále nikto nerieši. Som stále iba „sám vojak v poli“. Do parlamentu ma poslali občania, aby som presadila antimobbingové zákony. Ako sa to skončilo, vidíme, „parlamentní štamgasti“ typu Bugár, Šebej a spol. majú množstvo iných problémov, svojich osobných, ale problémy občanov ich nezaujímajú. Parlamentní sociopati majú problémy s každým, aj so sebou, takže problémy iných trhajú na kusy a ani ich nečítajú. Vládna strana SMER-SD je „žiarlivá baba“, ktorá chce riešiť všetko sama, aj keď nevedia, čo riešia. Obrátila som sa na ministra práce Richtera, ministerku Zvolenskú, ministra Boreca, ministra Počiatka, ale odozvu a ochotu niečo vyriešiť, som nenašla. Dokonca ani konkrétne prípady jednotlivých občanov neriešili, hoci mali na to svoju právomoc. Minister Richter dal úlohu, ktorú ja som mala vyriešenú, ako vládnu úlohu jednej pani docentke a zaplatil jej krásny honorár za nulový výkon, teda za výkon, ktorý neobsahuje nič nové a nič, čo by sa dalo použiť v prospech občanov. Moje závery odmietol aplikovať s tým, že nie sú v Programe vlády SR. Neviem, prečo potom dával úlohu tej docentke, aby jej mohol zaplatiť za nič? Aby sa Slovenská republika kompatibilne integrovala v spoločenstve vyspelých štátov sveta, aj u nás sa musí uskutočňovať humanizačný proces pracovnoprávnych vzťahov. Chýba nám ako soľ do kuchyne, bez tohto procesu nám hrozí vyčlenenie zo spoločenstva vyspelých štátov. 

O Rusku, Ukrajine a NATO 

Hlasno kritizujete dianie na Ukrajine. Stále považujete za iniciátora konfliktu USA a ukrajinskú vládu za nelegitímnu? Prečo ním nie je Rusko, ktoré má preukázateľne vojakov a techniku na ukrajinskom území?

Použili ste slovo „preukázateľne.“ To je čo? Podľa mňa sa USA nedávno priznali k tomu, čo tvrdím už dávno: Cvičia vojakov prostredníctvom súkromných agentúr a cez CIA organizujú intervencie do usporiadaných štátov s jediným cieľom, aby vznikol chaos, ktorý potom príde riešiť legálna US-Army. USA týmto spôsobom rozširujú svoju geopolitickú ekonomickú moc. 

To, čo USA priamo priznali, to nie je preukázateľné? Naproti tomu považujete za preukázateľné to, čo vyhlasujú americkí agenti, akože „to zistili“, to považujete za „preukázateľné“? Nestalo sa, že americkí politickí vodcovia vyhlásili, že v Iraku nenašli nič z toho, z čoho obvinili  Saddáma Husajna? A stále je tam chaos, aj napriek intenzívnej americkej intervencii. 

Takže popierate prítomnosť ruských vojakov na Ukrajine?

Nemôžu si z RF poslať armádu na obranu Rusov, ktorí boli protiprávne a v rozpore s medzinárodným právom na Ukrajine utláčaní, vyvražďovaní už v novembri 2013? Mali na to právo, ale neurobili to a nerobia to. Keby to robili, priznali by si to. A pýtam sa ďalej, nemajú ukrajinskí Rusi právo na humanitárnu pomoc, keď im bombardujú civilné sídla? Ukrajinská armáda mohla kontrolovať ruské kamióny s humanitárnou pomocou, ale neurobili tak, aby ich mohli mediálne osočovať. A pýtam sa ďalej. Majú si Rusi pustiť hada do rodnej zeme, ktorou je aj Kyjevská Rus? Ale vidím východisko z tohto. Východ na Ukrajine získa pokoj až vtedy, keď Rusi jednoznačne odtrhnú Donecko a Luhansko od Ukrajiny. Zvyšok Ukrajiny bude stále vrieť, ako dodnes vidíme v Afganistane, v Iraku alebo v Líbyi. Na Ukrajine nedávno bojovali medzi sebou nacistické a mafiánske ozbojené skupiny, to je ten humanizačný proces? A kto ho tam odštartoval? Neboli to náhodou civilné vojenské oddiely Black Waters z USA, ktoré vo februári 2014 strieľali na Majdane? To bolo to legitímne odvolanie, zvrhnutie vlády a podobne, keď vraždili ruských politikov na Ukrajine a ruských novinárov, to bol ten legitímny proces novej voľby novej vlády? 

Takže neuznávate ukrajinskú vládu?

Máte pravdu, ja neuznávam súčasnú vládu Ukrajiny, neuznávam vládu Kosova. To sú všetko nastrčené figúrky vmanipulované podľa schémy CIA. S tým ja nemôžem a nikdy nebudem súhlasiť. 

Ste za vystúpenie z NATO a tvrdili ste, že „Rusi sú veľký, kultúrny a mocný národ, ktorý  nie je náš nepriateľ“. Znamená to, že ste za zbližovanie Slovenska s Ruskom?

Som za vystúpenie z NATO. NATO je kriminálna banda pod vedením zločincov z USA, lotrov, ktorí rozvracajú štáty, bez ohľadu na ich kultúrne a tradičné zvyky. Čo spravili so štátmi v strednej Afrike? Stále sú tam vojny, ale nikto z politikov neprizná, že sa bojuje o nerasty. Konkrétne o koltán. Je to nerast, ktorý sa pridáva do moderných elektronických zariadení, spevňujúca hmota. Tridsať percent svetovej produkcie je z Austrálie, ale až 70% svetovej produkcie koltánu je z Konga, a tú majú pod kontrolou USA! To je pravý dôvod výcviku hrdlorezov. Nedávno priznali, že ich cvičia aj proti Báššárovi al-Asadovi v Sýrii, a Washington vytýkal Moskve, že zbombardovali intervenčné, americkou armádou vycvičené gorily. A ešte niečo. Prečo máme byť ticho, keď cítime manipuláciu zo strany USA? Českí lekári bez hraníc podali sťažnosť proti USA bombardérom, že im zbombardovali nemocnicu a zabili množstvo civilistov. US-Army sa zdráhali priznať si vinu. A dnes počúvame, ako obviňujú Rusov za to, že im zbombardovali intervenčných hrdlorezov. Opýtam sa takto: nikomu v EÚ neprekáža, ako sa USA snažia ovládať celý svet? Mne to prekáža. Veľmi. Rusi sa zbavili totality a odolávajú aj nezmyselnej sankcii, ktorú EÚ robí voči Rusku na príkaz z Washingtonu. Veď všetci v EÚ sme už teraz vazalmi USA! Komu to neprekáža? Mne to príšerne prekáža.

Napísali ste, že podpora ukrajinského nacizmu je vlastizradou Slovenska. Podporuje podľa vášho názoru teraz Slovensko nejaký ukrajinský nacizmus?

Slovensko uznalo nacistickú vládu Kyjeva a to je viac než podpora nacizmu. Je to legalizácia nacistickej vlády na Ukrajine. Je to v rozpore s Haagskymi dohovormi, je to v rozpore s našou Ústavou. Onedlho nám budú prepisovať dejiny, že USA vyhrali druhú svetovú vojnu, čo je tiež ambícia USA. Vidíme to vo filmoch, aj v rétorike, a dokonca aj v osobných postojoch našich zadubených politikov.

Čo ďalej?

V roku 2013 – 2014 ste sa pokúšali o založenie Strany Práce Slovenska. Ako to s touto stranou vyzerá teraz?

Občania sú unavení z klamstiev a z manipulácií v médiách. Zbierame podpisy na podporu našej strany, ale zatiaľ nemáme dosť podpisov. Zbierame ich poctivo, oslovujeme ľudí a pýtame súhlas na založenie strany, ktorá bude slúžiť nezávislému Slovensku, ktorá bude budovať medzinárodnú politiku na všetky svetové strany a bude dodržiavať medzinárodné zmluvy, ktorá bude stáť na strane poškodených a ktorá bude prenasledovať zločincov v bielych golieroch.

Ako vidíte svoj život po marcových parlamentných voľbách?

Záleží to od občanov SR. My máme program pre neutrálne Slovensko posilnené zmluvami v EÚ a budeme posilňovať euro-ázijské vzťahy. Úprimne sa vás opýtam. Podľa vás je lepšie byť vazalom USA cez vazalský Brusel, alebo je lepšie otvárať zmluvy na východ a nedovoliť USA, aby expandovali na naše územie? Mne osobne by neprekážal ani Všeslovanský zväz. Bola by to väčšia časť EÚ a obrovská časť Ázie. Potom by sme si mohli aj dupnúť. Takto sa nám stále niekto iba vyhráža.

- Reklama -