Analytik: Keby na Slovensko začali prúdiť davy moslimov, Slováci by sa vzbúrili. A o Ficovi a Kotlebovi nám povedal toto

0
Poslanec a predseda ĽS-NS Marian Kotleba (Autor: SITA)

Pokiaľ ide o slovenské voľby, niektoré médiá písali, že Fico stratil časť hlasov preto, že sa až príliš venoval migračnej vlne. Iní však hovorili, že keby proti migrácii nebrojil, stratil by oveľa viac. Čo si o tom myslíte?

Som presvedčený, že protiimigračným postojom Fico zachránil, čo sa dalo.

Aký je váš názor na Roberta Fica? Môžeme sa naňho spoliehať pri obrane pred migračnou vlnou?

Robert Fico je pragmatik. Keby na Slovensko začali prúdiť davy moslimov, Slováci by sa vzbúrili, už teraz majú kopu problémov s Rómami. Fico nepôjde otvorene proti búriacemu sa ľudu, v opačnom prípade by bola operácia jeho srdca zbytočná. Pokiaľ budú Slováci zbabelí a nevzbúria sa, Fico za nich dobrovoľne bojovať nebude.

Čo si myslíte o Richardovi Sulíkovi? V niečom je euroskeptický a kritizuje imigráciu, ale výrazne podporuje homosexualizmus… Môžeme ho v nejakom smere považovať za spojenca?

V ekonomickej oblasti s ním viac-menej súhlasím, ale práve jeho iracionálna podpora homosexualizmu ma znepokojuje, je predsa racionálny ekonomický liberál, nie neomarxista. Môže neočakávane skratovať v niečom inom, preto ho považujem za spojenca s výhradou.

Aký je váš názor na Mariana Kotlebu? Prečo dosiahol taký úspech?

Jeho volebný slogan si presne nepamätám, ale znel približne takto: „Zatočíme so zlodejmi vo viazankách a s parazitmi v osadách.“ Svoje myšlienky prezentuje jednoducho a zrozumiteľne, presne odhadol, čo obyčajného občana tlačí. V diskusiách, ktoré som sledoval, vystupuje pokojne a prekvapivo má prevahu aj nad politologicky vzdelanými politickými protivníkmi. Niektorí politici sa ho zrejme boja, preto s ním odmietajú komunikovať.

Mne osobne na ňom prekáža jeho náklonnosť k takzvanému slovenskému štátu z obdobia druhej svetovej vojny. V boji proti neomarxistom by však mohol byť spoľahlivým spojencom. Akosi som nezaregistroval, že by jeho strana mala vo svojom programe zmenu parlamentnej demokracie na nejaký totalitný systém, aj keď v minulosti koketoval s niečím podobným, ako je stavovský systém. Ak úspech pána Kotlebu inicioval zákon proti fašizmu a extrémizmu, tak by potom Slovenská republika mala vystúpiť zo spolku neomarxistických extrémistov, ktorý sa nazýva EÚ.

V čom tkvie podľa vás príčina prepadu KDH? A existuje z pohľadu konzervatívca dôvod ich neúspech oplakávať?

Bývalý eurokomisár a dnes už bývalý predseda KDH pán Figeľ doviedol túto stranu do pozície „chuti mdlej a nevýraznej“, ktorá nevybočovala z priemerného politického mainstreamu EÚ. Chlebovými témami, ktoré KDH nastoľovalo, bolo opakovanie nesplnených sľubov a skutočne konzervatívne témy neboli pre voličov dostatočne atraktívne. Konzervatívci nemajú dôvod jeho neúspech oplakávať, KDH plne nahrádza pán Kotleba, zatiaľ s výhradou.

Aký je váš názor na SNS? Pokiaľ viem, hlásila sa k obhajobe národných záujmov, ale keď sa hlasovalo o Lisabonskej zmluve, tak ju podporila…

Mal som možnosť nahliadnuť do kuchyne SNS, preto predpokladám, že Lisabonskej zmluve tam nikto relevantný nerozumel, a tak to automaticky odklepli. Veď okrem bývalého českého prezidenta Václava Klausa nemal s podpisom zmluvy nikto problém. Novému predsedovi pánovi Dankovi sa podarilo SNS zbaviť nálepky extrémistickej strany, dostal značný mediálny priestor, čo určite nebolo len za babku. Priviedol stranu späť do parlamentu, čo je zaiste veľký úspech. Obávam sa, že pán predseda Danko začal točiť kormidlom podobným smerom ako KDH a privedie stranu do pozície „chuti mdlej a nevýraznej“, čo bude voda na mlyn pána Kotlebu. Európska komisia totiž ešte určite vyplodí niečo také, nad čím zostane rozum stáť a proti čomu sa razantne a nekompromisne dokážu postaviť len takzvaní fašisti a takzvaná extrémna pravica.

Predseda SPD a český poslanec Tomio Okamura hovorí, že neexistujú umiernení moslimovia a že islam je zločinná ideológia. Podľa neho treba okamžite vrátiť všetkých islamských migrantov späť do ich materských krajín a bol by aj za vyhostenie potomkov týchto migrantov, ktorí sa v Európe narodili. Každý moslim predstavuje podľa jeho slov bezpečnostné riziko a skutočne časovanú bombu. Čo si myslíte o tomto?

Pán Okamura sa mýli. Napriek tomu, že islam môžeme považovať za zločineckú ideológiu, existujú aj umiernení moslimovia. V súčasnosti však vôbec nezáleží na tom, či je ich väčšina, alebo menšina, rozhodujúca je ich radikálna časť. Aj umiernený a láskavý moslim sa môže v okamihu zmeniť na bezcitnú beštiu, ak nadobudne presvedčenie, že došlo k urážke proroka Mohameda.

Požiadavku, aby sa moslimovia adaptovali na európske kultúrne pomery, považujem za výraz hrubej neúcty k nim, čo je tiež dôvod radikalizácie moslimov v Európe. Multikultúrnym východiskom z tejto prekérnej situácie je islamizácia Európy. V období, keď Európa vládla svetu, ju práve preto moslimovia nenávideli, ale zároveň ju aj obdivovali. Moslimovia Európanov vtedy nielen rešpektovali, ale súčasne sa ich obávali, preto sa väčšina moslimov prejavovala mierumilovne. Keď príslušníci neeurópskych kultúr a rás, z nich hlavne moslimovia, zistili, ako Európania v rámci ideológie multikulturalizmu začali pohŕdať sami sebou, haniť svoju rasu a kultúru, rešpekt a strach sa zmenil na pohŕdanie Európanmi.

Stačí sa správať sebavedome a moslimovia veľmi rýchlo zistia, že ak im Európania v Európe prekážajú, môžu sa okamžite spakovať a vrátiť do krajín, z ktorých prišli do Európy. To, samozrejme, platí aj pre potomkov moslimov, ktorí sa narodili v Európe. V procese dekolonizácie bolo európske obyvateľstvo hlavne v Afrike sčasti pozabíjané a sčasti utieklo späť do Európy, aj keď žilo v bývalých kolóniách mnoho generácií. Z Alžírska odišli späť do Francúzska približne dva milióny Francúzov, ktorých rodokmeň bol starý od sto rokov po niekoľko storočí. Takže pre návod, ako riešiť moslimov, nemusíme chodiť ďaleko.

Pán Okamura sa ďalej mýli v tom, keď tvrdí, že každý moslim predstavuje bezpečnostné riziko a časovanú bombu. Samotná ideológia multikulturalizmu je bezpečnostným rizikom a časovanou bombou a až v rámci nej sa každý moslim stáva bezpečnostným rizikom a časovanou bombou. Pokiaľ by bola v Európe ideológia multikulturalizmu porazená, došlo by rýchlo k upokojeniu situácie, lebo neeurópski imigranti všeobecne, nielen moslimovia, by dostali na výber len dve možnosti: buď prestanú vyvádzať, alebo odídu. Pán Hofer získal v prezidentských voľbách v Rakúsku toľko hlasov nielen pre svoj postoj, ale aj spôsob, ako ho prezentoval. Pán Okamura má síce v princípe pravdu, ale prezentuje ju nevhodným spôsobom a zároveň nepozná podstatné detaily.

Ing. Pavel Fendek je ekonóm a zakladajúci člen Inštitútu národnej politiky. Fendek sa problematike imigrácie systematicky venuje od vstupu Slovenska do EÚ. Svoje analýzy a závery z nich prednáša od roku 2008 na Medzinárodných politologických dňoch v Prešove a Košiciach a zároveň ich prezentuje v zborníkoch z týchto konferencií. Napísal knihu Súmrak európskej civilizácie – Barbari sa zmocňujú Európy.
- Reklama -