Americká ambasáda na Slovensku ide proti vôli amerického ľudu. Demokrati ničia USA, tvrdí americký aktivista

0
Národný pochod za život (Autor: Peter Števkov)

Podľa rôznych odhadov sa na slovenskom Národnompochode za život zúčastnilo 50- až 80-tisíc ľudí. To znamená, že je tu viac ako jedno percento populácie. Sú takéto pro-life pochody bežné aj na Západe, napr. v USA?

Nie. Ste v tomto naozaj jedineční, pričom v Európe má Slovensko poslanie presadzovať ochranu života. Máte najväčšie pro-life pochody na počet obyvateľov na svete. U nás by jedno percento populácie bolo 3 milióny ľudí. Na našich pochodoch za život sa však účastní 50-tisíc až 70-tisíc aktivistov, čiže rovnako ako u vás.

Medzi ciele pochodu patrí fakticky aj to, aby neboli na Slovensku zlegalizované manželstvá rovnakého pohlavia. Vaša americká ambasáda pritom pravidelne podporuje Dúhový pride v Bratislave a PRIDE Dúhové Košice, ktoré presadzujú práva pre LGBTI ľudí. Aký je váš postoj v tejto veci?

Americká ambasáda tu na Slovensku ide proti vôli amerického ľudu. Toto nie je o Amerike, ale o Obamovej administratíve. Amerika však ukázala, čo chce, a tým je tradičné manželstvo. Obamova administratíva však na toto neprihliada.

Myslíte si, že Slovensko sa bude v oblasti LGBTI liberalizovať tak ako USA, kde prednedávnom Najvyšší súd uznal manželstvo homosexuálov za rovnocenné s manželstvom muža a ženy alebo pôjde svojou vlastnou cestou?

Najvyšší súd v USA rozhodol proti vôli Američanov. Vy pôjdete vlastnou cestou. Slovensko je naozaj jedinečná krajina. Intenzita rodinného života a lásky k životu je tu taká, ktorú nikde inde v Európe nevidíte. Máte špecifické poslanie. A na pochode to bolo vidieť.

V USA sa budú na budúci rok konať prezidentské voľby. Môže dôjsť po voľbách k zmene americkej politiky, čo sa týka presadzovania LGBTI práv?

Môže sa to stať. Je tam niekoľko dobrých kandidátov, asi traja, štyria, ktorí môžu tento kurz zvrátiť.

Predpokladám, že myslíte republikánskych kandidátov.

Samozrejme, mám na mysli republikánov. Druhá strana, demokrati, sú proti manželstvu, proti životu, ničia USA. Ide o to, že demokratická strana úplne opustila svoje korene. Ja som americký Ír a írski katolíci vždy volili demokratov. Rovnako to platilo aj o amerických slovenských katolíkoch. Teraz to už nie je možné, keďže demokrati nepresadzujú kresťanské hodnoty, v skutočnosti presadzujú pravý opak.

- Reklama -