Akcie proti NATO a aktivity Georgea Sorosa. Poľská politička prehovorila

0
Zástava Poľska (Autor: APL)

Čo viete o súčasnom pobyte za mrežami svojho politického lídra Mateusza Piskorského?

Je vo väzení na ulici Rakowiecká vo Varšave. Nemáme s ním žiadne spojenie. Obhajcovia nás uistili, že sa mu darí dobre, ak sa to o pobyte za mrežami dá vôbec takto jednoducho povedať. Je to tvrdý chlap, takže sa s tým vyrovná. Je možné mu posielať listy na podporu, čo veľa ľudí robí.

Ako sa na jeho uväznenie pozeráte?

Som mierny človek. Pre mňa je hlavná pravda. Podľa mňa je rovnakým človekom i Mateusz. Nechceme, aby sa naša krajina rozpadala a nechceme bojovať. Nechceme, aby Poliaci umierali. Nakoniec pre každého Poliaka by mal byť najbližším človekom druhý Poliak. Keď sa pozrieme na nedávnu históriu, tiež sa to u nás v Poľsku podarilo poprieť. V čase, keď sme boli závislí od Sovietov, všetci snívali o nezávislosti. To sa stalo. Američania nám darovali nezávislosť, ale postarali sa, aby sme sa pridali ku geopolitike, ktorú v Európe od druhej svetovej vojny presadzujú. Podarilo sa im, aby sme boli závislí od západnej civilizácie. Podarilo sa im, aby sme prehodnotili mienky jedného o druhom v tom zmysle, že ide o brata. K moci sa dostali ľudia, pre ktorých sú hlavné idey peniaze. Tí rýchlo predali Poľsko s jeho národom a bohatstvom západnému kapitálu. Ostatní sa začali správať rovnako. Zabudli na rodinu, zaujímajú ich len prachy.

Dvadsaťsedem rokov tie isté tváre, tá istá banda. Len si občas vymenia miesto v parlamente, vo vládnych postoch a v národe štvú ľudí proti sebe. Stále ide o vládu Made in USA and Israel, ktorú nemožno zosadiť a odtrhnúť od financií. Každý len počíta peniaze, druh druhovi závidí. Práve na to všetko Zmiana poukazuje. Sme propoľskou a pronárodnou stranou. Politikom pri korytách sa to, samozrejme, nepáči. V USA sú si navyše vedomí, že Európa sa mení, a povojnové poriadky, ktoré tu Američania zaviedli, prestávajú platiť. Idea Východného partnerstva vznikla preto, aby bolo možné Rusko obviniť z expanzionistickej politiky. A keď bolo treba, zapáliť oheň na Ukrajine. V ceste je ešte Bielorusko, ale tam už sa to nepodarí. Nikto v Poľsku už nehovorí, ako vzniklo Východné partnerstvo a akú úlohu v tom zohrali peniaze Georgea Sorosa. Všetko je postavené tak, že Rusko je vrah a kanibal, ktorý nás chce zožrať. Bohužiaľ, väčšinu Poliakov táto propaganda dostala, niektorí sú pripravení na vojnu. USA chce všade zavádzať svoj poriadok, ale v tomto prípade budú potravou pre zbrane Poliaci. Práve o tom sa snažíme ľudí informovať. Nechceme totiž, aby k tomu došlo. Dúfame, že ľudia otvoria oči a začnú brániť mier.

Veď sa pozrime, ako to tu funguje. Soros financuje všetky farebné východné revolúcie. Teraz sa ukázalo, že financuje aj organizácie, ktoré v Poľsku bránia americko-izraelský poriadok. Ale to nie sú špióni. Špióni sú poľskí patrioti, ktorí chcú priateľské vzťahy so svojimi susedmi, teda aj Ruskom. Soros platil ukrajinský Majdan, čo je v poriadku. A nebudem hovoriť, aké skupiny tam preto posilňujú svoju moc. O tom sa mlčí, ako tam Banderovci po tisícoch zabíjali. Dnes je v Poľsku vlastencom ten, kto kričí: Hurá, Amerika.

Prečo Zmiana stále ešte nie je zaregistrovaná ako oficiálna politická strana?

Všetko, čo som povedala, má súvislosť s tým, že Zmiana ešte nie je zaregistrovaná. V Poľsku máme ľudí, ktorí sa vyťahujú, že urobili všetko, aby zabránili registrácii Zmiany. Ide o obrancov ukrajinského prevratu. Na Facebooku majú vlastnú skupinu V rosyjska Kolumna. Odkiaľ berú peniaze, aké sú ich vzťahy napríklad s Georgeom Sorosom, to je otázka. Zmiana chce napraviť poriadky v Poľsku. Celých dvadsaťsedem rokov viedli Poľsko ľudia, ktorí sa ho snažia dostať do priepasti. Zmiana vie, že Poľsko nie je nezávislé. To je dosť dôvodov, aby naša strana nebola vpustená na oficiálnu politickú scénu. No a ľudia si, samozrejme, naivne myslia, že je u nás najlepšia demokracia na celom svete. Nakoniec, teraz ju budú pred Poliakmi brániť aj spojenci z NATO.

Onedlho by sa mal vo Varšave konať samit NATO. Na čo sa chystáte?

Samozrejme, že budeme protestovať. A to nielen Zmiana. V Poľsku vládnu sily, ktoré si myslia, že potrebujeme v krajine cudzie vojsko. Každý deň však hovoria o nezávislosti. Aká to je ale nezávislosť? U nás boli dlho vojská ZSSR a je dobre, že už tu nie sú. Ale čo nám dnes hrozí? Nič, len musíme kŕmiť americké zbrojné koncerny, ktoré chcú vojnu. Nie sme za cudzie vojská v Poľsku, s tým nesúhlasíme. Nakoniec tragické udalosti už sa odohrávajú, hoci sa o nich nepíše. Americký nákladiak napríklad zrazil muža. A to je ten chrabrý spojenec z NATO. Poľsko sa nestará o budúcnosť, chce vraha, čo je dnes Rusko. A ja tomu nechcem veriť. Poliaci nie sú blbci, chcú pracovať a mať sa dobre. Vojnu chcú ľudia, ktorí živia svoju nenávisť. Oni však nenávidia nielen Rusko, ale aj svoj národ.

Nedávno sa vo Varšave konala obrovská demonštrácia. Ľudia protestovali proti vláde, ktorú si sami zvolili. Alebo, ako tomu máme rozumieť?

Bolo ich zhruba päťdesiattisíc. O dvoch stovkách tisícoch hovorili obrancovia existujúcich poriadkov. Na amerických televíznych kanáloch informujú, ako sa im zapáči. Je pravda, že poľské voľby v roku 2015 boli voľby medzi svrabom a cholerou. Celých osem rokov však u nás vládli ľudia, ktorí sa správali ako nevoľníci, počúvali len Brusel a Washington. Budovali ale len chiméru toho, aké je Poľsko krásne. Pre ľudí neurobili nič. Bohužiaľ, mnohým ľuďom to nedochádza. Pri voľbách nemali alternatívu. Aj strana Právo a spravodlivosť je, bohužiaľ, stranou ľudí plných nenávisti. Zastávajú sa ale národa a začínajú zavádzať nové poriadky, čo sa nepáči tým, ktorí Poľsko nechali rozkrádať Západom.

Keď bolo jasné, že Právo a spravodlivosť zvíťazí, začali s podporou tajných služieb a západných organizácií vznikať strany, ktoré mali pomôcť, aby sa v Poľsku nič nezmenilo. Po voľbách bol vytvorený Výbor na obranu demokracie, čo je taká partia chudákov, že sa o nich hanbím hovoriť. Otázka je, kto ich financuje. Občianska platforma teraz narieka, že Právo a spravodlivosť nemá mandát od celého národa. Pravda, všetci k voľbám nešli. Ale prečo ľudia nešli bojovať za Občiansku platformu a zostali doma? Hlasovali tí, čo chcú v Poľsku zmenu, tí, čo by si priali od strany Právo a spravodlivosť, aby na tom našom piesočku urobila poriadok. Právo a spravodlivosť ponúkli sociálnu obranu, ukončenie závislosti od západných bánk, korporácií a tak ďalej. Poľsku sa zachcelo byť opäť Poľskom. Preto strana Právo a spravodlivosť dostala dôveru.

A prečo išlo o voľbu medzi svrabom a cholerou? Strana Právo a spravodlivosť je plná debilnej nenávisti voči Rusku. A môže sa stať, že táto strana pod pláštikom sociálnej politiky a obrany národných záujmov bude pracovať úplne naopak, čím vtiahne krajinu do ešte väčšej závislosti od Ameriky a od vojny. Na uliciach sú dnes obrancovia minulosti, ktorí dostávajú peniaze od Sorosa. Prečo Právo a spravodlivosť medzi ne nevyšle špiónov, prečo nie sú vo väzení pomáhači Sorosa? Prečo ešte Zmiana nemá registráciu a prečo je jej predseda za mrežami? No, lebo sa toho až tak veľa nezmenilo. Právo a spravodlivosť hrá, že bráni národ, ale na druhej strane je zrejme ochotná pristúpiť na Transatlantické investičné a obchodné partnerstvo (TTIP). Špinavá hra teda pokračuje.

- Reklama -