Politológ Romancov po silvestrovskom znásilňovaní v Kolíne: Všetci sa skrátka učíme za pochodu

0
Politológ Michael Romancov (Autor: Hans Štembera)

Keď došlo ku katastrofe vo Fukušime, Nemci prijali pomerne radikálne opatrenie spočívajúce v totálnom odklone od jadrovej energie. Romancov to podľa vlastných slov neschvaľuje, ale išlo o politické rozhodnutie, ku ktorému sa občania vyjadrili neskôr vo voľbách. Nemecká kancelárka Angela Merkelová sedí v úrade už desať rokov.

To isté platí o utečeneckej kríze. Nemecká vláda prijala určité rozhodnutie a teraz ho realizuje. Pravdou je, že nič podobné Európa v uplynulých desaťročiach nezažila, takže pre súčasných politikov ide o nový jav, s ktorým sa učia pracovať. Učia sa „za pochodu“ a robia pri tom chyby, ale to je prirodzené. Hrubú chybu urobila napríklad nemecká polícia, ktorá bola na Silvestra relatívne pasívna, a možno ešte väčšiu chybu urobili médiá, keď držali informácie o incidentoch pod pokrievkou. To je obrovská chyba, za ktorú vraj médiá zaplatia.

Celý komentár si môžete prečítať TU

„Politika je otázkou voľby priorít a následne ich presadzovania. Nemecko vítalo/víta utečencov, nie všetkých, ktorí sa dali do pohybu, a to, čo sa stalo v Kolíne a inde (nijako to neschvaľujem), využije na prijatie legislatívnych zmien, aby všetkých nechcených dostali preč z krajiny… Nič z toho však nie je šialené, respektíve prejavom šialenstva, ale politika, ktorá je po dlhej dobe konfrontovaná s niečím, čo tu zatiaľ nikdy nebolo, sa učí za pochodu a za chyby budú platiť (v politickom slova zmysle – voliči im to spočítajú),“ upozorňuje politický geograf na serveri TwitLonger.com.

- Reklama -