Teodor Dlužanský: Vrece zemiakov a sociálne balíčky

0
Líder strany Smer-SD a premiér Robert Fico (Autor: SITA)

Ficov výrok súvisel s voľbami do VÚC v roku 2013, keď aj vrece zemiakov malo poraziť súčasného župana v banskobystrickom kraji. Sociálne balíčky majú za cieľ zase uľahčiť víťazstvo vo voľbách do parlamentu kandidáta za poslanca Róberta Fica, predsedu strany SMER-SD a zostaviť opäť jednofarebnú vládu.

V skutočnosti sú sociálne balíčky len marketingovým produktom premiéra Fica a strany SMER-SD na kupovanie si hlasov voličov. Väčšina schválených sociálnych balíčkov, a aj ďalšie sľubované sociálne balíčky, sú len populizmom a zavádzaním voličov a občanov. Vláda je tu na to, aby efektívne a zmysluplne realizovala prerozdeľovanie peňazí, ktoré vyzbiera od občanov, podnikateľov, firiem a ďalších subjektov vo forme daní, odvodov a poplatkov. Toto by mala robiť každá vláda v každej krajine, ktorá je pri moci.

Čo mne vadí na výsledku vládnutia premiéra Fica je skutočnosť, že za osem rokov vládnutia pod jeho vedením hospodáril štát s hotovostným deficitom vo výške 17 mld.€. Po skončení vládnutia Fica ostane občanom splácať poriadny mega balík dlhov!

Vyššiu životnú úroveň väčšiny občanov, lepšie, kvalitnejšie a dostupnejšie služby od štátu nám nezabezpečia ani sociálne balíčky, ani korupcia, ani klientelizmus či rodinkárstvo, ani rozkrádanie, plytvanie a tunelovanie verejných zdrojov, či predražené zákazky. Jedine nová reformná vláda bez účasti súčasnej strany SMER-SD môže naštartovať a realizovať potrebné a nevyhnutné zmeny k lepšiemu.

Som za to, aby sa predmetné zavedené sociálne balíčky analyzovali, aby sa prehodnotil ich prínos a finančný náklad. Niektoré neefektívne a drahé opatrenia z prijatých balíčkov sa zrušili. Tie, ktoré sú systémové a dávajú zmysel, aby sa stali štandardmi sociálnej politiky štátu.

Byť pri potrebných reformách a byť aj sám reformátorom je veľkou výzvou. Stotožňujem sa s volebným krédom strany SaS „aby sa doma oplatilo pracovať, podnikať a žiť“. Domov máme len jeden!

Krúžkujte č. 77 na kandidátke strany SaS.

Teodor Dlužanský
Článok publikujeme so súhlasom autora, pôvodný text nájdete na dluzansky.blog.sme.sk

- Reklama -