Roman Bednár: Zásah Ruska v Sýrii zosilnil tlak na Obamu. USA reagujú zvýšením vojenských aktivít

0
Barack Obama, americký prezident (Autor: SITA)

Mesto sladkého života teroristov a zároveň aj mesto ťažkej traumy a mučenia jeho obyvateľov, tých, ktorí nie sú nadšencami ISIS . Washington si naplánoval veľmi odvážny a chvályhodný útok – chváliť ho však budem až potom, ak bude až do konca úspešne zrealizovaný.

USA týmto chcú svetu ukázať, že nemienia zaostávať za Moskvou. Podľa informácií z Washingtonu pripravujú americkí generáli nielen bombardovanie hlavného mesta ISIS, ale chcú naň zaútočiť aj pozemnými vojenskými oddielmi, ktoré bude podporovať americké letectvo.

Sám prezident Barak Obama dal príkaz svojmu ministerstvu obrany, aby tento zámer bol čo najskôr zrealizovaný. Uvidíme však, aký bude výsledok a kedy sa dostaví. Američania toho aj v minulosti, aj v súčasnosti, narozprávali už veľa len do vetra a mnokrát aj zavádzali a či zahmlievali.

Podľa údajov Ministerstva obrany USA, chcú americkí generáli vyzbrojiť okolo 5 000 sýrskych rebelov (kto sú však títo rebeli už medzičasom vieme). Boli vycvičení americkými odborníkmi na základniach USA v Turecku a v Jordánsku. Majú sa podľa plánov Washingtonu spojiť s 25 000 kurdskými bojovníkmi a spoločne zaútočiť na Rakku.

Útok pozemných oddielov má podporovať zo vzduchu niekoľko desiatok najmodernejších amerických bojových lietadiel. Budú štartovať a pristávať na americkej leteckej základni v tureckom Incirliku.

Rakka – hniezdo teroristov ISIS, preklínané státisíckami a rovnako vzývané státisíckami, ako nová Mekka pravoverného islamu – má byť obkľúčené a odrezané od vonkajšieho sveta a bojovníci teroru v ňom majú byť takpovediac usmažení vo vlastnej šťave. Až neskôr, podľa toho, akú bojovú reakciu ukážu neohrození bojovníci jedine „správneho“ islamu, bude nasledovať grandiózny americký útok na Rakku.

Veľké nebezpečie pre útočníkov budú predstavovať dômyselné zákerné mínové pasce, ktorými je zvonku celé mesto obtiahnuté, ako aj ďalšími istiacimi nástrahami.

Ak to všetko Američania naozaj zrealizujú, tak to bude predovšetkým vďaka Moskve, ktorá sa ujala v Sýrii vojenskej iniciatívy a Biely Dom tam chce teraz mať – pri zvýšenej „konkurencii“ – aj svoj vlastný triumf.

Nechce, aby tam hlavným triumfátorom bolo Rusko.

V Rakke vládne v súčasnosti teror non plus ultra. Obyvatelia sa každodenne trasú strachom, nikdy nevediac koho ktorého z nich čaká odseknutie hlavy alebo telesné mučenie.

Anglický „Observer“ tvrdí, že teroristi tam vedú život ako v Alahovom raji , majú všetko, čo si zaželajú, včítane mladého „ženského mäska“. Civilné obyvateľstvo – ešte asi štvrťmilióna ľudí – však trpí veľkým nedostatkom najzákladnejších potravín a nemá takmer nijaké lekárske zabezpečenie.

Môj komentár:

Podľa odhadov západných vojenských odborníkov a informácií priamo z mesta, je v ňom maximálne 6 000 teroristických bojovníkov, ktorí sú však vybavení modernou bojovou technikou – samozrejme zo Západu.

Preto ostáva veľkou „záhadou“, prečo ich Američania, ak to veľmi chceli, nedokázali úplne rozbombardovať za niekoľko málo dní!!!

Až keď teraz prišla reálna a konkrétne zasahujúca „konkurencia“ z Ruska, tak sa odrazu Washington prebudil a zamýšľa podniknúť hrdinské kúsky! Budeme sledovať, či sa tak skutočne aj udeje.

Roman Bednár
Článok publikujeme so súhlasom autora, pôvodný text nájdete na www.roman-bednar.com

- Reklama -