Roman Bednár: Donald Trump vychválil V. Putina v USA televízii, aj v prítomnosti Hillary Clinton

0
Donald Trump (Autor: SITA)

Trump sa vyjadril, že je obdivovateľom prezidentských kvalít Vladimíra Putina, ktorý podľa neho vedie skvelým spôsobom svoj národ. Povedal aj to, že v porovnaní vodcovských kvalít ruský prezident veľmi výrazne predstihuje Baraka Obamu.

Dodal aj to, že v Rusku je celkom iný systém v USA a ktorý on síce nemá vo veľkej obľube, ale že si je potrebné uvedomiť, že Rusko sa historicky vyvíjalo úplne odlišne. V ruskom systéme je podľa Trumpa ale výborný vodca – Vladimír Putin – na rozdiel od Obamu, ktorý bol veľmi slabým vodcom.

Ruský prezident už predtým označil Donalda Trumpa ako mimoriadnu osobnosť a politika, ktorý chce zlepšiť vzájomné vzťahy medzi Ruskom a USA.

Clinton sa k jeho pochvalným a uznanlivým výpovediam na adresu ruského prezidenta nevyjadrila a zdržala sa akéhokoľvek komentára.

V rámci fóra sa obaja kandidáti vyjadrili aj k svojim predstavám o bezpečnostnej politike USA, akoby ju chceli usmerňovať a riadiť. Išlo hlavne o to, čo chce Washington urobiť v boji proti teroru ISIS.

Clinton tvrdila, že USA môžu poraziť ISIS v Iraku i Sýrii aj bez zásahu amerických pozemských síl. Tým ale nepovedala nič nového, pričom zotrvala na neúspešnej línii Baraku Obamu, ktorý vyhlasoval to isté a bez úspechu. A bez zasiahnutia Moskvy do diania proti ISIS by jeho neúspech vyznel ešte drastickejšie.

Trump v tejto veci povedal, že ako prezidnt urobí všetko pre to, aby kalifát ISIS bol zničený kompletne.

Na otázku, aké má v tomto smere konkrétne plány, odpovedal veľmi prefíkane a pohotovo: „Azda len nechcete odo mňa, aby som teroristom teraz prezradil, ako ich chcem zničiť. Veď to by ste veľmi pomohli našim nepriateľom.“

Roman Bednár

Článok publikujeme so súhlasom autora, pôvodný text nájdete na www.roman-bednar.com.

- Reklama -