Zvrátená logika. Európa vinníka zostrelenia lietadla nahlas nevysloví. Dôvod vás zarazí

    0
    Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin (Autor: SITA)

    Problémom, že správa vyšetrovateľov sa  pravdepodobne vyhne obvineniu Ruska, nie je, že by nemali dosť dôkazov. Dôvodom je niečo iné. Podľa Morvaya totiž za tým stojí niečo viac, a to politické a praktické ohľady na Putinov režim a európskych politikov.

    Neslušnosť, ktorá funguje

    Ako tvrdí komentátor, je jedno, či protivzdušný systém obsluhovali ruskí vojaci, alebo svoj BUK požičali „separatistom“. „Bez Mosky nie sú žiadni separatisti a Putin a spol. nesú za ich činy plnú zodpovednosť,“ upozorňuje Morvay. Keby však komisia i príslušné orgány činné v trestnom konaní pomenovali vinníka priamo a bez okolkov, musela by sa zmeniť Junckerova rétorika. Už by sa totiž nedalo hovoriť, že Európa musí zlepšiť svoje vzťahy s Ruskom. „Pre šéfa európskej komisie Junckera by bolo ťažšie trepať také hlúposti, ako to, že sa  s Ruskom musí zaobchádzať slušne a že by dokonca vzťahy s Moskvou boli lepšie, keby nám Washington nevnucoval niečo iné,“ myslí si komentátor.

    Rusko by sa ale nemuselo správať slušne voči zvyšku sveta. V opačnom prípade by ukončilo okupáciu Ukrajiny, nepodporovalo Asada a nepriživovalo utečeneckú krízu. „Tým všetkým politici Junckerovoho typu Putinovi len potvrdzujú, že jeho ´neslušnosť´ funguje a na európskych politikov platí. Čiže podľa svojej zvrátenej logiky nemá ani ten najmenší dôvod s ňou prestať,“ upozorňuje na bizarnú situáciu Morvay.


     

    - Reklama -