Zvrat? Donaldovi Trumpovi prišla podpora z miest, odkiaľ to nečakal

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    George P. Bush je jedným z republikánskych politikov, ktorí doposiaľ nevyjadrili podporu Donaldovi Trumpovi ako straníckemu kandidátovi na prezidenta. Teraz však zrejme zmenil názor, lebo volal po pravom opaku.

    „Pre tím Bush je to horká tabletka, ale viete, čo? Poďte s nami a pomôžte tomu chlapíkovi, ktorý vyhral, nech sa nám podarí zastaviť Hillary Clintonovú,” vyhlásil syn porazeného Jeba Busha na sobotňajšom stretnutí s členmi kabinetu. Vystúpil s ním aj Trumpov poradca Matt Mowers.

    Až do tohto stretnutia bol však George P. Bush jedným z najvyššie postavených texaských zástupcov, ktorí odmietli Trumpa podporiť. Bushov hovorca sa k tomuto názorovému obratu nijako nevyjadril. Jeho otec Jeb ani strýko George W. a dedko George H. W., ktorí obaja boli prezidenti USA, však svoju podporu Trumpovi zatiaľ stále neudelili.

    George P. Bush je vo funkcii texaského predsedu republikánov, zodpovedného za ich kampaň pred novembrovými voľbami. Mnohí ho kritizovali, že sa odhodlal funkciu prijať bez vyjadrenia podpory prezidentskému kandidátovi, ktorému má pomáhať s kampaňou.

    Celý text TU.

    - Reklama -