Zvážame ľudí na voľby, nech naložia vám sk*rvencom. Platíme mentálne chorým, aby spôsobovali nepokoje, priznáva lobista. Internet valcujú videá ukazujúce temnú tvár americkej politiky

    0
    Scott Foval na zázname zo skrytej kamery (Autor: ReproFoto: YouTube/Project Veritas)
    Americká kampaň demokratov sa dostala pod ďalšiu paľbu. Tentoraz zaútočil známy odporca demokratov a novinár známy svojimi kritizovanými metódami James O´Keefe. V niekoľkých videách uverejnených v uplynulých dňoch ukazuje, aké praktiky údajne používajú ľudia napojení na kampaň Hillary Clintonovej.
     
    Jedným z najvážnejších obvinení, ktoré tento americký novinár na zostrihaných záznamoch natočených skrytou kamerou „odhaľuje“, je údajné platenie provokatérov členmi podporných tímov demokratov. 
     
    Po odhalení záznamov na O´Keefovej stránke Project Veritas sa v kruhoch demokratov triasla zem. O miesto totiž prišiel Scott Foval, ktorý bol vysokopostaveným šéfom v Americans United for Change. Lobistická organizácia podporuje kampaň Hillary Clintonovej a spolupracovala s demokratmi aj pri voľbách, ktoré vyhral Barack Obama. 

    Polstoročie podvodov?

    Viacerí novinári z Project Veritas prichytili Scotta Fovala tajnými kamerami pri tom, ako priznáva, že demokrati celé dekády manipulujú s voličmi, aby mohli ovládať Biely dom. „Zvážame ľudí autobusmi už 50 rokov, aby si to s vami sk*rvencami (republikánmi) vybavili, a teraz s tým neprestaneme, len nájdeme iný spôsob, ako to robiť,“ tvrdí vplyvný demokratický lobista na zázname.  
     
    Foval na zázname, ktorý je výsledkom investigatívnej práce reportérov z Project Veritas, v podstate priznáva, že demokrati 50 rokov manipulujú s voľbami. Zvážanie provokatérov na podujatia republikánov je podľa Fovala účinnejšie a na zakrytie financovania vraj demokrati v tomto prípade používajú schránkové firmy v zahraničí. 
     
    Posledným klincom do rakvy demokratickej kariéry Scotta Fovala je priznanie, že jeho a volebný tím Hillary Clintonovej nič nezastaví. „Otázka skôr znie, kedy vás prichytí nejaký reportér, ale záleží na tom, či z toho bude alebo nebude vyšetrovanie. V tomto prípade a v tomto štáte je odpoveď nie, pretože nemajú moc, aby urobili čokoľvek,“ uviedol dnes už bývalý pohlavár demokratického think tanku Americans United for Change. 

    Nepohodlné vyjadrenia

    Bol to práve Scott Foval, ktorý v jednom zo zostrihaných záznamov natočených skrytou kamerou priznáva, že jeho ľudia platili bezdomovcom a mentálne narušeným ľuďom, aby chodili na predvolebné mítingy Donalda Trumpa a spôsobovali tam nepokoje. „Keď ste tam a robíte tieto veci, zaútočia na vás Trumpovi priaznivci a to je to, čo chceme,“ vraví Foval vo videu. 
     
     
    Takéto vyjadrenia jedného z vysokopostavených ľudí z Americans United for Change sa nezhodujú s oficiálnou politikou organizácie, ktorej cieľom je od roku 2005 „pracovať na budovaní širokej podpory“, aby verejnosť aj americký Kongres „podporili politiku, ktorá posunie Ameriku lepším smerom“. Foval preto dostal za účinkovanie vo videu kontroverzného novinára padáka. 
     
    Autor série videí, ktoré sa objavili aj na portáli YouTube, James O´Keefe v jednom z nich pripomína, že Scott Foval, ktorý vysvetlil, ako to je s provokatérmi počas stretnutí republikánov, pracoval v minulosti aj pre mimovládnu organizáciu Georgea Sorosa. So súčasnou aférou to však nijako nesúvisí. 
     
    Foval však nie je jediný, koho inkriminované záznamy uverejnené na internete len pred pár dňami pripravili o miesto na výslní prezidentskej kampane amerických demokratov. 
     
    Na organizovaní platených provokatérov vysielaných na predvolebné stretnutia republikána Donalda Trumpa sa podieľali demokrati aj podľa slov Roberta Creamera, ktorý bol až do odhalenia týchto videí významnou postavou v kampani Hillary Clintonovej. Po prevalení sa nepríjemného škandálu zo svojho postu odstúpil.

    Pochybná minulosť autora

    V súvislosti s uverejnením kontroverzných záznamov nastal v Spojených štátoch mediálny ošiaľ a objavilo sa viacero kritických ohlasov na útok proti ľuďom z blízkosti kampane Hillary Clintonovej. Politico píše o tom, že autor by mohol mať problémy so zákonmi štátu Florida, kde boli zábery urobené, pretože ich zverejnil bez vedomia osôb, ktorým je na nich vidieť do tvárí. 
     
    Portál Snopes zase poukazuje na minulosť a kontroverzné reportáže investigatívneho novinára Jamesa O´Keefa, ktorého kritici považujú za ultrapravicového provokatéra podnecujúceho nenávisť k liberálnym hodnotám. Ani Snopes nepovažuje súčasný škandál rozpútaný O´Keefovými videami za počin investigatívnej žurnalistiky, ale skôr za agendu odporcov demokratickej kandidátky Hillary Clintonovej. 
     
     
    - Reklama -