Zsolt Simon exkolegom z Mosta: Fico a Kaliňák budú naďalej riadiť všetko, uvedomte sa!

    0
    Zsolt Simon, bývalý podpredseda strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)
    Smer podľa poslanca Simona nezmenil vládu, len sa presunuli figúrky. „Fico a Kaliňák budú naďalej riadiť všetko, ale po novom cez figúrky,“ myslí si bývalý člen strany Most-Híd. 
     
    Nasleduje výzva niekdajším spolustraníkom, v ktorej Simon píše, že každý z členov Mosta-Híd sa stáva zodpovedným za kauzy odchádzajúcej vlády Roberta Fica. 
     
    „Mnohých vás osobne poznám a viem, že vaše dané slovo platí a váš charakter sa nezmenil. Preto by som vám chcel poradiť v situácii, do ktorej vás dostalo vedenie strany. Pozastavte svoje členstvo v strane,“ apeluje Zsolt Simon na členov strany Most. 
     
    Žiadna dotácia pre obec ani žiadna výmena tabúľ nemôže podľa poslanca Simona „zmariť nádej našich detí, aby mohli žiť v krajine, kde sa nebudeme musieť báť o ich životy“. Kde nevládne korupcia a klientelizmus. Kde štát chráni svojich občanov a neexistujú “naši ľudia” a kde mafia nemá žiadnu šancu byť súčasťou vládneho systému. Kde štátne inštitúcie pomáhajú občanom a nie ich šikanujú. Kde objednávateľ vraždy a ani vrah nebehá po uliciach.
     
    Zsolt Simon použil vo svojej ostrej kritike na adresu Mosta aj niekdajší predvolebný slogan strany. „Skutočný charakter rozhoduje! Dnes je treba rozhodnúť a odmietnuť akúkoľvek spoluprácu so Smerom na republikovej, ako aj na regionálnej úrovni. Skutočný charakter rozhoduje! Ja sa dnes ako Maďar hanbím zato, čo Maďari vo vláde robia a hlavne zato, že ešte stále sú jej súčasťou,“ napísal na sociálnej sieti poslanec. 
     
    Predseda strany Most-Híd Béla Bugár vo štvrtok (15. 3.) na tlačovej konferencii vysvetlil, že predsedníctvo nekonalo v rozpore s uznesením republikovej rady, pretože prišlo k demisii premiéra Roberta Fica. Bugárovci pôvodne chceli vyjednávať s koaličnými partnermi o predčasných voľbách a vyhrážali sa odchodom z vlády v prípade nedosiahnutia dohody. Republiková rada však dala predsedníctvu strany Most mandát aj na iné kroky v prípade vývoja situácie, ku ktorému podľa Bugára došlo, keď premiér Fico oznámil koaličným partnerom, že je ochotný odstúpiť. 
     
    Po rozhodnutí Mosta súhlasiť s rekonštrukciou vlády sa dlhoročný poslanec František Šebej rozhodol odísť zo strany. Šebej sa navyše vzdal aj svojho mandátu poslanca Národnej rady SR. 
     
    - Reklama -