Zrážka amerického torpédoborca s nákladnou loďou: Nezvestných námorníkov našli mŕtvych

    0
    Torpédoborec amerického námorníctva. Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    “Pátracie a záchranné tímy dnes ráno získali prístup k priestorom, ktoré boli poškodené počas zrážky. Následne sa im podarilo nájsť telá nezvestných námorníkov v zaplavených spacích kabínach,” píše sa vo vyhlásení.

    Telá prevezú do námornej nemocnice v meste Jokosuka, kde ich následne identifikujú. Mená amerických námorníkov zverejnia, až keď o situácii budú oboznámení rodinní príslušníci. 

    Americké námorníctvo ďalej podľa AP informovalo, že sa im nepodarilo nájsť všetkých sedem nezvestných tiel, avšak počet nájdených námorníkov nespresnilo. V pátraní sa naďalej pokračuje.

    Celkovo bolo po zrážke torpédoborca USS Fitzgerald s kontajnerovou loďou registrovanou na Filipínach nezvestných sedem amerických námorníkov. 

    Vyšetrovanie príčin zrážky stále prebieha. Japonská pobrežná stráž vypočúvala posádku filipínskej lode a ako jednu z možných príčin pripúšťa profesionálne zlyhanie. Filipínska kontajnerová loď, ktorá je 222-metrov dlhá a váži 29.000 ton, neutrpela vážnejšie škody a všetkých 20 členov posádky je v poriadku. 

    - Reklama -