Zradca? Figeľova politika je podľa Mikloška nejasná. Krúžkovať ho nebude

    0
    Poslanec za KDH Jozef Mikloško (Autor: SITA)

    Jeho politika je nejasná, neprierazná,“ povedal bývalý politik. Mikloško odišiel z KDH v roku 2008 a spolu s viacerými kresťanskými politikmi založil stranu Konzervatívni demokrati Slovenska. V roku 2012 bol na kandidátke OĽaNO do parlamentných volieb, z nej však odišiel pre nesúhlas s požiadavkou Igora Matoviča na detektor lži. Teraz bude po rokoch voliť KDH. Tvrdí však, že na prvom mieste chce voliť niekoho, koho chce na kandidátke zvýrazniť a až potom stranu. Na prvom mieste je pre neho preferenčný hlas, ktorý dáva.

    „Takýmto spôsobom budem vo voľbách krúžkovať Pavla Abrhana. Tým pádom budem voliť KDH,“ povedal. Toto odporúča Mikloško aj ľuďom, ktorí nevedia, ktorú stranu majú voliť. „Preferenčné hlasy môžu zohrať svoju úlohu. Až za tým je nejaká strana. Musíme veriť, že cez týchto ľudí sa strana môže zmeniť,“ uviedol.

    Abrhana si vybral preto, lebo ho pozná dlhé desaťročia ešte z disentu. „Abrhan bol neskôr jeden z kľúčových ľudí, ktorý zápasil s SDK a SDKÚ. Viedol vtedy líniu autentického KDH. Potom sa naše cesty akoby rozišli, pretože som odišiel z KDH a zakladal som KDS,“ povedal Mikloško. Ďalších ľudí, ktorým dá preferenčný hlas, si zatiaľ nevybral. Za KDH kandiduje aj jeho brat Jozef.

    - Reklama -