Zrada na národe! Osvojila si to na americkej ambasáde. Oblbujú nás. Antisystémista Kollár, marxista Blaha a kotlebovec Uhrík si svorne podali liberálku

    0
    Boris Kollár a Ľuboš Blaha (Autor: SITA)

    Členovia parlamentného výboru pre hospodárske záležitosti sa stretli s členkou vyjednávacieho tímu medzi USA a EÚ ohľadom zmluvy TTIP Christinou Sevillou, ktorá sa venuje problematike malých a stredných podnikov. V neformálnej diskusii sa hovorilo o clách a rozdielnych legislatívnych a technických normách, ktoré sťažujú obchod medzi EÚ a USA.

    Členovia Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti sa prostredníctvom svojej predsedníčky Jany Kiššovej (SaS) stotožnili s výhradami, že negociačné rokovania ohľadom TTIP sú zbytočne vedené v tajnosti, čím sa len pridávajú argumenty kritikom zmluvy. Kiššová sa zároveň zhodla so Sevillou v názore, že práve malé podniky sú najviac postihnuté bariérami pre export svojich výrobkov. „Stretnutie nám dalo nádej, že bariéry, ktoré dnes bránia malým a stredným podnikom uplatniť sa na trhoch EÚ a USA, sa podarí odstrániť alebo aspoň minimalizovať. Liberalizácia obchodu prispeje k rozvoju podnikania a vzniku nových pracovných miest,“ povedala Kiššová.

    Vyjadrenie saskárky však vyvolalo rozhorčenie u viacerých poslancov, pričom kritici sa našli v Sme rodina, Smere aj u kotlebovcov.

    Kollár: zrada SaS na národe

    „Tak toto je pekný gól do vlastnej brány!!! SaS nás chce podporou TTIP vystaviť geneticky upraveným potravinám… toto snáď nemyslia vážne!!!“ píše Boris Kollár na sociálnej sieti s tým, že by bolo lepšie podporiť vlastnú potravinovú sebestačnosť. „Som zhrozený! Ako môže niekto súdny podporiť TTIP??? Veľké sklamanie. A oblbovať nás tu, že to pomôže a malé podniky budú mať možnosť a prístup k trhu USA. Vy si fakt myslíte, že sme tu všetci debili? Veľká hanba SaS, toto je zrada na národe!“ rozčuľuje sa Kollár.

    To si osvojila na americkej ambasáde

    Nadšený nie je ani dlhodobý kritik TTIP, smerák Ľuboš Blaha. „Myslím si, že pani Kiššová si tú problematiku stihla osvojiť počas jednej prednášky, ktorú organizovala americká ambasáda. Takže má len jednostranné informácie, ktoré sú mimoriadne kontroverzné a propagandistické,“ povedal Blaha na margo saskárky. Podľa Blahu je pravda, že slovenská ekonomika je mimoriadne exportne orientovaná, tvrdí však, že náš obchod je z 80 percent závislý od Európskej únie, pričom náš obchod s Amerikou tvorí asi 2 percentá. „Takže ak by bola dohoda TTIP podpísaná, žiadny veľký rast by som neočakával. Nehovoriac o tom, že malé a stredné podniky budú čeliť oveľa väčšej konkurencii od amerických korporácií, ktoré majú oveľa nižšie štandardy,“ povedal Blaha ParlamentnýmListom.sk.

    Pekár z Revúcej smeruje do New Orleans

    Ku konzervatívcovi Kollárovi a marxistovi Blahovi sa pridáva aj ľudák Uhrík. „Neviem si celkom predstaviť, ako sa napríklad pekár z Revúcej uchádza o štátnu zákazku v New Orleans. A naopak. Prínos TTIP pre malé a stredné podniky je teda len iluzórnou náplasťou, ktorá má zlepšiť celkový dojem z inak veľmi nešťastnej a pre Európu likvidačnej zmluvy TTIP o voľnom obchode s USA,“ napísal kotlebovec.

    - Reklama -