Zostane Galko na kandidátke? Budú tam iba takí, za ktorých dám ruku do ohňa, odkazuje Sulík

    0
    Na snímke zľava podpredsedníčka strany SaS Jana Kiššová, predseda strany Richard Sulík, predsedníčka poslaneckého klubu Natália Blahová a podpredsada strany SaS Ľubomír Galko (Autor: TASR)

    Budú tam ľudia, za ktorých dám ruku do ohňa

    “Kandidátnu listinu SaS podľa stanov predkladá jej predseda. Na kandidátnej listine SaS budú ľudia, za ktorých dám ruku do ohňa. O jej obsadení budeme včas informovať,” uviedol Sulík pre TASR.

    Galko strane neškodí

    Kiššová podľa vlastných slov nevie o tom, že by Galko škodil strane a nevidí žiadny dôvod na to, aby sa stiahol z SaS. “Ľubomíra Galka považujem za kľúčového človeka v SaS. Zdá sa mi úplne neprijateľné, že by nemal byť v budúcnosti súčasťou nášho tímu a že by nemal byť na kandidátke,” skonštatovala pre TASR.

    Mimoriadny kongres

    Sulík nedávno zvolal mimoriadny kongres, na ktorom si nechal potvrdiť pozíciu predsedu a volebného lídra SaS. Kiššová aj Galko výsledky kongresu odmietli a predstavili novú platformu v strane s názvom Demokratické jadro SaS.

    Platforma

    Členovia republikovej rady, ktorí sú členmi platformy, v utorok predstavili členom SaS návrh kandidátky pre parlamentné voľby. “Tento návrh je postavený na členoch strany, ktorí sú nositeľmi programu SaS, bez ohľadu na to, ako sa stavajú k aktuálnym udalostiam v strane,” uviedli predstavitelia platformy na sociálnej sieti s tým, že lídrom kandidátky by mal byť Sulík.

    Verejná výzva 

    Šéf SaS podľa nich vníma platformu ako hlavnú prekážku v absolutizácii svojej straníckej moci. “Vyzývame verejne predsedu SaS Richarda Sulíka, aby konal čestne, zodpovedne a pred svojimi vlastnými záujmami uprednostnil záujmy krajiny,” doplnili.

     

    - Reklama -