Zo svedka sa ľahko môže stať obvinený, odkázal Tóthovi prokurátor Šanta

    0
    Peter Tóth a Marian Kočner (Autor: TASR, Reprofoto: Youtube)

    Tóth sa na pojednávanie nedostavil

    Niekdajší novinár a bývalý šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) Peter Tóth sa na stredajšie pojednávanie nedostavil. Na svojom webe zverejnil text, v ktorom sa odvoláva na svoju bezpečnosť, aj s rodinou sa má skrývať v zahraničí. Podľa policajnej správy sa v mieste bydliska pri pokuse doručiť mu predvolanie nachádzal jeho syn.

    Lipšic namietal čítanie listín

    Zástupca poškodenej TV Markíza Daniel Lipšic na stredajšom pojednávaní opätovne namietal čítanie listín, považuje to za naťahovanie konania. Právny zástupca Mariana K. Michal Mandzák reagoval s tým, že majú právo čítať všetko, čo považujú za relevantné a sudca Emil Klemanič mu dal za pravdu.

    Senát nerozhodol

    Senát zatiaľ stále nerozhodol, či sa bude čítať prepis údajnej komunikácie Mariana K. cez šifrovanú aplikáciu Threema. Okrem iného mal komunikovať s podnikateľom Norbertom Bödörom a jeho spoluobvineným Štefanom A., ktorého konanie bolo odčlenené na samostatný proces.

    Zmenky

    V kauze zmeniek mali obžalovaní Marian K. a Pavol R. podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom A. vyhotoviť štyri sfalšované zmenky, ktoré predložili ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Obvinení Pavol R. sa bráni, že zmenky, o ktorých mal vedieť len úzky okruh ľudí, boli spôsobom, ako zachrániť  televíziu.

    Marian K. je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Pavol R. je obžalovaný z objednávky vraždy svojej niekdajšej spoločníčky Sylvie Volzovej, ktorá sa z účasti na pojednávaní ospravedlnila.

     

    - Reklama -