Zo Slovenska uteká stále viac mladých a šikovných ľudí. Za hranice sa sťahuje aj herec a zabávač Juraj Kemka s rodinou. Prečítajte si prečo

    0
    herec Juraj Kemka (Autor: SITA)

    Kemkovci majú syna Šimona a, ako uviedli v rozhovore pre portál Zenyvmeste.sk, chcú ho vychovávať tam, kde platia aspoň základné pravidlá rovnaké pre všetkých. Z Bratislavy sa chceli odsťahovať na vidiek, kde plánovali kúpiť dom, ale podľa nich to na Slovensku bez úplatkov alebo známostí nejde. „Stretli sme sa predtým s jedným starostom, ktorý nám ponúkol niečo, že tak pod rukou, že sa nejako dohodneme. Tak toto teda nie. Toto je nám úplne proti srsti,“ zhodujú sa manželia Kemkovci.

    „Ak sa máme pod rukou s niekým dohadovať, akože po známosti, tak toto sme úplne odmietli a začali sme sa pozerať úplne iným smerom. Tam, kde platia pravidlá. V Rakúsku sa nám páči, že je tam pekne, čisto, útulne a hlavne, že tam pravidlá fungujú. Lebo to nám na Slovensku najviac prekáža, že tu si robí každý, čo chce. Na nikoho nič neplatí a vládne tu vlastne taký western. No a Šimon sa môže učiť cudzí jazyk od malička, lebo bez neho dnes už nič nedokážeš,“ zhrňuje dôvody sťahovania sa do Rakúska Adriana Kemková.

    Krajina nás sama posiela preč

    Vyžiť z hereckého platu nie je na Slovensku vôbec jednoduché a Juraj Kemka je preto často preč z domu, aby zvládal zaplatiť všetky účty a mohol sa postarať o slušný život svojej rodiny. Manželia v rozhovore ďalej vysvetľujú, že sa nesťahujú do Rakúska preto, aby dokázali, že sú v niečom lepší, ale Slovensko ich jednoducho ubíja. „Viete, táto naša krajina nás neustále niečím ubíja, a vlastne nás sama posiela preč,“ dodáva manželský pár.

    Zväzáci nám tu kraľujú dodnes

    Vinu za to, v akom stave je Slovensko, pripisujú Kemkovci otvorene politikom. Hlavne tým, ktorí podľa nich „oblbujú“ celý národ a pokračujú v udržiavaní skorumpovaného systému. „Hnevajú nás ľudia, ktorí pokračujú v tom, čo tu 40 rokov bolo. Veď vo verejnom živote nie je morálka, základné pravidlá. Akoby v tom parlamente nerobili nič dobré pre národ,“ hovorí smutne Adriana Kemková. Jej manžel rozhnevane pripomína, že síce máme otvorené hranice a slobodu, ale nevyužívame ich. „Dostali sme slobodu, otvorili hranice, ale všetkým je to jedno. Jeden kachličkuje kúpeľňu a keby sa ho spýtali o 25 rokov, tak zasa by tú kúpeľňu kachličkoval. Že to všetci majú úplne v paži s premiérom na čele a zväzáci nám tu kraľujú dodnes. Najaktívnejší zväzáci zo strednej školy sú dnes tam, kde sú. Naša krajina sa s minulosťou vôbec nevyrovnala,“ uzatvára Juraj Kemka.

    Celý rozhovor si môžete prečítať TU

    - Reklama -