Známy americký komentátor: Ak ženy zvolia „Hitlery“ Clintonovú len pre Trumpove obscénne hlášky, ich volebné právo bol veľký omyl

    0
    Hillary Clintonová po oficiálnom prijatí nominácie Demokratickej strany na prezidentku USA. (Autor: TASR)

    „Tlačová hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Zacharovová povedala, že prezidentská kampaň v USA je ,svojho druhu globálnou hanbou‘ nehodnou amerického ľudu. Povedal by som, že udrela klinec po hlavičke,“ uviedol Roberts.

    Následne sa zameral na povedačky, ktoré treba podľa jeho názoru brať s úsmevom aj kúskom pochopenia. A o jednej sa zmieňuje: „Kriminálny mailový záznam Hitlery musel Obamov režim zniesť zo sveta, aby sa kandidátka amerických oligarchov vôbec dostala na chodníček k Bielemu domu. Dostala sa tam, čím sme dospeli na okraj nukleárnej vojny s Ruskom a Čínou. A najpodstatnejším problémom, ktorý musia v tej súvislosti Američania riešiť, je Trumpovo táranie o príťažlivých ženách s Billym Bushom v autobuse.“

    Zároveň sa však pýta, prečo sú teraz tieto prázdne reči dôležitejšie ako vojna s Ruskom, ktorá by bola nukleárnou vojnou s koncom života na Zemi.

    „Trump vyhlásil, že nevidí dôvod na vojnu s Ruskom. Ani dôvod na ďalšiu existenciu NATO štvrť storočia po zániku Sovietskeho zväzu. Sú Trumpove chúlostivé reči o ženách nebezpečnejšie ako provokatívna reč o ruskom prezidentovi, ktorého Hitlery nazýva ,novým Hitlerom‘? Ktorý šialenec by bol schopný takto bezdôvodne a urážlivo napadnúť prezidenta krajiny, ktorá je schopná vymazať USA a celú západnú Európu z povrchu zemegule v priebehu niekoľkých minút? A čo je hrozivejšie?“ porovnáva P. C. Roberts obchytkávanie žien a nukleárnu vojnu.

    „Chystajú sa americké ženy zvoliť Hillary ako odvetu za Trumpove obscénne hlášky? Ak áno, potvrdia tým len to, že zavedenie volebného práva pre ženy bol omyl. Nebude však už nikto, kto by ten omyl v historickej práci stačil zaznamenať,“ tvrdí ďalej kriticky P. C. Roberts. Clintonovú okrem oslovenia Hitlery nazýva aj Killary-Hillary.

    „Tá obviňuje ruskú vládu z toho, že sa v spolupráci s Trumpom nabúrala do jej e-mailov, odovzdala ich WikiLeaks, ktorá ich potom pustila do sveta. A aký je zámer tejto absurdnej rozprávky? Nič iné ako odviesť pozornosť od toho, čo v tých emailoch vlastne je,“ tvrdí. Hlas za Hitlery je podľa neho hlasom za koniec života na Zemi.

    „Najvážnejším problémom, pred ktorým dnes stojíme, je skutočnosť, že Washingtonu sa podarilo presvedčiť ruskú vládu o tom, že Rusko sa stane cieľom preventívneho amerického útoku. Ale keď je nejaký národ presvedčený, že dôjde k jeho zničeniu, je nepravdepodobné, že bude sedieť a čakať, kedy ten úder príde. A obzvlášť nepravdepodobné je to v prípade nukleárnej mocnosti, akou je Rusko, ktorá strategicky spolupracuje s ďalšou nukleárnou mocnosťou – Čínou,“ uzavrel.

    Pôvodný text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -