Zmenkový proces s Kočnerom a Ruskom pokračuje. V pondelok sa k slovu dostanú znalci

    0
    Na kombosnímke zľa Marián Kočner, Pavol Rusko a Sylvia Klaus-Volzová (Autor: TASR/PL.sk)

    Špecializovaný trestný súd pojednával v kauze zmeniek už 13 dní, avšak zmenky samotné na súde ešte neboli skúmané. O tých by mali hovoriť predvolaní znalci Nouzovský a Straková. Nouzovský má vypovedať v pondelok, zatiaľ čo Straková má prísť v utorok.

    Na pojednávanie v stredu sú predvolaní manželia Vargovci, ktorých navrhla obhajoba obžalovaných. Pavol Varga v minulosti vstúpil spolu s manželkou Katarínou do spoločnosti Gamatex (cez firmu A.D.A.M.), ktorá mala s Markízou známy spor. Ten podľa obhajoby obžalovaných vyústil do podpísania sporných zmeniek.

    V kauze zmeniek bola v ostatných dňoch povolená komunikácia z Threemy Mariana K. ako dôkaz. Tú čítal najmä prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta, obhajca Markízy Daniel Lipšic, ale aj obhajca obžalovaného Mariana K. Martin Pohovej a samotný Marian K. napriek tomu, že ju označuje za fantazmagorickú.

    Obžalovaní Marian K. a Pavol R. podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Á., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov.

    Marian K. čelí obžalobe v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Pavol R. je obžalovaný z objednávky vraždy Sylvie Klaus-Volzovej.

     

    - Reklama -