Zlynčovaný a zakrvavený: Posledné minúty života Muammara Kaddáfího. BBC zverejnila šokujúce video. Len pre silné povahy

    0
    Video ukazuje posledné minúty líbyjského diktátora. (Autor: pk)

    Muammar Kaddáfí sa zapísal do histórie ako najdlhšie vládnuci diktátor. Líbyjský diktátor po prevrate v roku 1969, keď stál na čele zvrhnutia vtedajšieho kráľa Idrisa I., sa začal nazývať (či skôr titulovať) „vodca revolúcie“. Kaddáfího ideológia je založená na „islamskom socializme“, ktorý vychádza zo socializmu, nacionalizmu a populizmu.

    Kontroverzné video zobrazujúce posledné minúty Muammara Kaddáfího. Zdroj: YouTube/BBC

    V roku 2011 vypuklo povstanie a diktátor začínal prichádzať o svoje územia. Spočiatku sa mu ich darilo dobývať naspäť, no ukázalo sa, že to bola len forma diktátorovej labutej piesne a čas jeho vládnutia, ale aj života sa blížil ku koncu. A ako ukazuje video, ktoré nedávno uverejnila stanica BBC, jeho posledné chvíle boli naozaj ťažké. Video zachytávajúce posledné minúty Kaddáfího života je len pre silné povahy.

    Videozáznam je zmesou chaosu, kriku a revolučných nálad a roztrasená kamera dodáva celej situácii na autenticite. Na nahrávke vidíme Muammara Kaddáfího v naozaj hroznom stave a je obkolesený davom ľudí. Na jeho oblečení sú evidentné stopy krvi. Podľa dostupných informácií diktátora chytili v jeho sídle a následne zlynčovali, a nakoniec aj zastrelili.

    - Reklama -