Zlepšiť podmienky LGBTI komunity je pre štát povinnosťou, tvrdí Poliačik pred Dúhovým Pridom

    0
    Martin Poliačik (Autor: PK)

    „Na Dúhový Pride idem ako každý rok. Som totiž presvedčený o tom, že zlepšenie podmienok pre život LGBTI komunity je pre predstaviteľov štátu povinnosťou, ak majú úprimný záujem budovať priestor pre šťastný život každého svojho občana či občianky,“ uviedol Poliačik.

    Festival Dúhový Pride Bratislava 2017 podľa informácií uvedených na stránke festivalu prináša tému viditeľnosti LGBTI (lesieb, gejov, bisexuálnych, transrodových a intersexuálnych) ľudí v našej spoločnosti. Hlavným vystupujúcim tohto ročníka bude hudobná skupina Puding pani Elvisovej. Výzvu na online darcovstvo v prospech podujatia podporili svojimi dielami významné slovenské výtvarníčky a výtvarníci, informujú topky.sk.

    Pred štyrmi dňami organizátori festivalu na svojom profile na sociálnej sieti oznámili, že záštitu nad tohtoročným pridom prebrala podpredsedníčka Národnej rady SR Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS).

    V tohtoročnej ankete Homofób roka 2016, vyhlásenej tradične Inštitútom ľudských práv, získal pritom druhé miesto šéf saskárov Richard Sulík za výrok: „Keby tu žili len homosexuáli, zanikneme v priebehu jednej generácie.“ Mal ním podľa inštitútu obhajovať svoje liberálne postoje pred konzervatívcami. Písali sme o tom TU.

    - Reklama -