Zlé správy pre SNS. Národniarov v PRIESKUME predbehol už aj Kotleba

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    Z najnovšieho prieskumu agentúry Polis, zverejneného denníkom SME, vyplýva, že ak by sa voľby konali minulý víkend, tak by vyhrala strana SMER-SD s 27,4 percenta opýtaných. Obsadila by tak 44 kresiel.

    Problém má však koaličný partner Fica Slovenská národná strana, ktorú by volilo iba 10 percent opýtaných a získala by 16 mandátov, čo je najmenej od volieb. Most-Híd by sa tesne dostal do parlamentu so ziskom 5,6 % a obsadil by deväť kresiel.

    Stranu SNS by tak predbehla okrem Smeru aj strana Sloboda a Solidarita s 13,2 % a 21 mandátmi. Porazilo by ju aj hnutie OĽaNO-NOVA s 12,2 % (20 mandátov).

    Prekvapivo by na treťom mieste skončila strana Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko, ktorá by dostala 11,1 percenta voličov a získala tak až 18 mandátov.

    Hneď po Dankovej strane SNS sa podľa prieskumu umiestnilo hnutie Sme Rodina – Boris Kollár so 7,4 percenta voličov, čo by predstavovalo 12 mandátov.

    Rovnako by si polepšila aj strana KDH, ktorá by sa dostala do parlamentu s desiatimi poslaneckými kreslami, a teda podporou na úrovni 5,9 %.

    Do parlamentu by sa tesne nedostala strana SMK-MKP, ktorú by volilo 4,4 percenta opýtaných.

    Agentúra Polis uskutočnila tento prieskum od 14. do 20. januára so vzorkou 1 359 respondentov, pričom volebná účasť bola na úrovni 56 percent respondentov.

    - Reklama -