Zľakol sa Kaliňák debaty s Galkom? Robertovia, čo cenzurujú diskusie, sú už dvaja, prská liberál

    0
    Premiér Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák (vľavo) (Autor: TASR)

    Minister vnútra Robert Kaliňák sa mal zúčastniť diskusie vo verejnoprávnej televízii. Podľa slov podpredsedu opozičnej strany Sloboda a Solidarita sa tak mal mediálny tím Úradu vlády SR pokúsiť o nemožné, a to o „naštartovanie zlepšenia zdevastovanej povesti ministra vnútra Kaliňáka“. Liberál sa domnieva, že mediálny tím okolo ministra vnútra po informáciách, ktoré uverejnili v niektorých našich médiách, ako Kaliňáka v Bruseli s jeho riešením vysmiali, musí veci napraviť, a preto „vymysleli diskusiu“.

    „A do nej mu vybrali nekonfliktného friendly poslanca SaS Ďura Drobu. Diskusia sa mala prednahrávať včera a mala byť odvysielaná dnes,“ približuje Galko. Témou mala byť efektívna solidarita. Ako ďalej vysvetľuje, v SaS je tímlídrom pre verejnú a vnútornú bezpečnosť on a spolu so svojím šéfom Richardom Sulíkom sa vyjadruje aj k téme migračnej krízy. Práve z tohto dôvodu ponúkli RTVS, že poslaneckého kolegu Drobu nahradí Galko, čo podľa liberálových slov RTVS akceptovala.

    „No a čo myslíte, čo sa stalo? Tušíte správne. Robert Kaliňák pustil do nohavíc a mňa ako spoludiskutéra odmietol,“ prezrádza. Galko sa domnieva, že minister vnútra mal možno strach, že sa ho medzi rečou spýta, koľkí ďalší významní ľudia v Bruseli mu popri europoslankyni Eve Jolyovej vmietli do tváre, že už mal byť dávno fuč a nie predkladať svojim partnerom nejaké nápady. Jedným dychom však dodáva, že takéto obavy ho neospravedlňujú.

    V závere svojho príspevku na sociálnej sieti konštatuje, že diskusia nebude. „Bude úplne iná téma, lebo RTVS nezohnala Robertovi Kaliňákovi partnera, s ktorým by bol spokojný, viem, že ešte skúšali potom Milana Krajniaka, ten však nemohol prísť,“ prezrádza. Podľa jeho názoru sa tak potvrdilo, že nemalo ísť o zmysluplnú diskusiu ku dôležitej téme, ale o jeho osobnú prezentáciu v čo najlepšom svetle a zároveň nechuť debatovať s dôslednými oponentmi. „Konštatujem, že Robertovia, ktorí cenzurujú diskusie a vyberajú si do nich partnerov, sú už dvaja,“ uzavrel Galko.

    Zdroj: Facebook/Ľubomír Galko

    RTVS chce ostať apolitická

    Diskusia ministra a liberála sa mali uskutočniť v relácií Predsedníctvo SR v Rade EÚ, ktorá bola odvysielaná v utorok 22. októbra 2016. PR manažér RTVS Juraj Kadáš pre Parlamentné listy odmietol reagovať na tvrdenia liberála. „Tak ako doposiaľ, nebudeme ani v tomto prípade reagovať na výroky politikov a nebudeme sa zapájať do politického boja či koalično-opozičných sporov. Je na slobodnom rozhodnutí zainteresovaných politikov, či pozvanie do diskusie prijmú, alebo nie a neprináleží nám špekulovať o dôvodoch ich účasti, resp. neúčasti v diskusii.“ Kadáš ďalej doplnil, že zodpovedný dramaturg relácie o všetkých zmenách v zložení diskutujúcich obe strany korektne oboznámil a téma diskusie zostala zachovaná.

    „Chceme ďalej zdôrazniť, že v prípade včerajšej diskusie nešlo o mimoriadne vysielanie, ale o jednu zo sérií štandardných diskusií týkajúcich sa predsedníctva SR v Rade EÚ, ktoré vysielame počas celého roka a zúčastňujú sa na nich predstavitelia koaličných i opozičných strán,“ uzavrel PR manažér Kadáš.

    Čo na to vnútro?

    O stanovisko sme sa obrátili aj na hovorcu ministra vnútra Petra Lazarova. Do uzávierky odpoveď z rezortu vnútra neprišla. Po zaslaní ju doplníme.

    - Reklama -