Žilo by sa nám totiž v tejto krajine pokojne, keby obrovská chobotnica prelezená naším zdravotníctvom nedrancovala na úkor zdravia samotných ľudí. Čítajte, kto takto píše o vláde

    0
    Robert Fico počas brífingu v rámci mimoriadneho rokovania Bezpečnostnej rady SR. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Podľa komentára Jakuba Fila na stránkach internetového portálu denníka SME sa tohto trendu rozsievania strachu medzi ľuďmi chytili aj členovia slovenskej vlády. Menovite má ísť o ministra vnútra Roberta Kaliňáka a samotného premiéra Roberta Fica. Práve oni dvaja podľa Fila šíria na Slovensku strach. „Strach z iných ľudí utekajúcich zo svojej rodnej krajiny pod vplyvom hrôz páchaných vlastnou vládou podporenou skupinou teroristov, ktoré sa nám môžu zdať iba v najhorších nočných morách,“ píše Filo.

    Strach z utečencov, ktorých má na Slovensko prísť len malá hŕstka, je podľa komentátora nástrojom, aby vládny Smer v marci 2016 vyhral voľby na plnej čiare a mohol tak zostaviť jednofarebnú vládu. „Ohlásené zvýšenie počtu policajtov a ich kompletné prezbrojenie je už iba metódou, ako svoju moc upevniť. Väčší Policajný zbor totiž môže navodiť pocit, že nás Fico s Kaliňákom ochránia, aj keď strach zasiali sami,“ myslí si Filo.

    Podľa neho neobstojí argument vlády, že bezpečnosť nie je lacná. Vyčlenenie sto miliónov eur na zabezpečenie toho, aby ľudia na Slovensku „mohli pokojne žiť, pracovať, oddychovať a spať,“ je podľa Fila falošný argument. „Žilo by sa nám totiž v tejto krajine pokojne, keby obrovská chobotnica prelezená našim zdravotníctvom nedrancovala na úkor zdravia samotných ľudí celý sektor, zatiaľ čo obyčajný pacient si musí do nemocnice nosiť aj vlastný toaletný papier,“ dodáva komentátor.

    Celý komentár si môžete prečítať TU.

    - Reklama -