Žijeme v cisárstve? Počiatek a kokaín, Osrblie. Posledného križiaka vytočili božské právomoci premiéra

    0
    Milan Krajniak (Autor: TASR)

    Prednedávnom samotný Krajniak v podateľni NR SR podal Zákon o zrovnoprávnení povinností občanov Slovenskej republiky s povinnosťami predsedu vlády Slovenskej republiky a vo svojom blogu sa zároveň pýta: „Drží predseda vlády slovo?“ Robert Fico sľúbil, že zo Slovenska urobí právny štát. Križiak Krajniak uvádza niekoľko príkladov, ktoré sen o slovenskom právnom štáte mierne podkopávajú. „Slovensko dnes nie je právnym štátom, pretože predseda vlády požíva zo strany niektorých štátnych orgánov imunitu. Táto imunita je nezákonná, nemá žiadnu oporu v ústave Slovenskej republiky ani v zákonoch Slovenskej republiky,“ píše.

    Krajniak ďalej uvádza niekoľko prípadov, keď mal Fico svoje „božské“ právomoci využiť, respektíve, keď štátne orgány nekonali tak, ako mali. „Prvým je kauza Osrblie, kde bol predseda vlády predvolaný na súd ako svedok. Vzhľadom na to, že sa opakovane nedostavil na pojednávanie, súd požiadal políciu o súčinnosť, aby predsedovi vlády doručila predvolanie na súd priamo do vlastných rúk. A viete, čo odpovedala polícia Slovenskej republiky, konkrétne okresné riaditeľstvo policajného zboru Bratislava-Staré Mesto? Že predsedu vlády nevie nájsť,“ konštatuje.

    Ako ďalší príklad uviedol kauzu Počiatek a kokaín, kde upozornil na netradičné správanie sudkyne, ktorá sa mala prípadom zaoberať.

    Krajniak zároveň upozorňuje, že v jeho texte nejde o kritiku samotného premiéra, ale o netradičné praktiky a nečinnosť štátnych orgánov. „Pýtam sa: Žijeme v nejakom veľkovojvodstve, v nejakom cisárstve alebo v republike? Ak žijeme v republike, nemajú štátne orgány konať voči predsedovi vlády rovnako ako voči občanom tohto štátu?“ polemizuje politik.

    - Reklama -