Žiga by sa mal prestať skrývať a začať vysvetľovať, tvrdia saskári

    0
    Peter Žiga (Hlas-SD). Foto: TASR

    „Prekvapuje nás, že sa tak doteraz nestalo a minister zaujal pozíciu mŕtveho chrobáka. Určite sú s nami prekvapení aj poslanci vládnej koalície, ktorí sa dnes vehementne vrhajú do lustrácie prezidentskej kampane Andreja Kisku a teraz im dochádza, že problém s krátením dane môžu mať takpovediac pod nosom vo vlastnom tábore,“ uviedla podpredsedníčka SaS Jana Kiššová.

    Vyzradenie informácie o prebiehajúcej daňovej kontrole vo firme Taper je podľa SaS, žiaľ, súčasťou politického zápasu, ktorý prebieha nielen medzi vládnou koalíciou a opozíciou, ale aj na úrovni štátnych zamestnancov. „Účelové konanie orgánov činných v trestnom konaní, ich silná politizácia a ovládnutie stranou Smer-SD zapríčiňujú rozklad štátnych inštitúcií,“ tvrdia liberáli.

    „Krátenie dane vo firme ministra hospodárstva, ktorej hlavnou obchodnou činnosťou je obchodovanie so štátnym drevom, by bolo na rovnakej neprijateľnej úrovni ako obchody ministra vnútra Roberta Kaliňáka s daňovým podvodníkom Ladislavom B. Očakávame, že zásadný postoj k Žigovej záležitosti zaujme aj premiér, ktorý vyzradenie daňového tajomstva používa v politickej likvidácii svojich oponentov,“ poznamenala poslankyňa NR SR za SaS a tímlíderka strany pre podnikateľské prostredie Jana Kiššová.

    - Reklama -