Žiga: Slovensko môže ťažko zasiahnuť strata pracovných miest, má to však aj druhú stránku

    0
    Peter Žiga (Autor: TASR)

    “Technológie enormne zrýchľujú vývoj, vznikajú nové modely obchodu, podniky môžu svojou produkciou lepšie cieliť na zákazníkov na globálnom trhu. Je to veľká príležitosť v mnohých sférach života, ale musíme sa pokúšať tento systém primerane regulovať a adekvátne reagovať,” myslí si šéf rezortu hospodárstva.

    Mnohé krajiny vrátane Slovenska môže podľa neho ťažko zasiahnuť strata pracovných miest ako výsledok intenzívnej automatizácie, na druhej strane to však môže priniesť zvýšenie pridanej hodnoty a platov.

    Účast níci rokovania skonštatovali, že práve tu je potrebné nájsť primerané a vyvážené riešenie, ktoré pomôže spoločnosti a globálnemu obchodu.Slovensko ako prvá stredoeurópska krajina tento rok predsedá Rade OECD na úrovni ministrov.

    Témou zasadnutia, ktoré sa konalo 22. – 23. mája v Paríži, bolo Využitie digitálnej transformácie pre udržateľný rozvoj: príležitosti a výzvy.

    “Predsedníctvo v OECD je vynikajúcou príležitosťou na prezentáciu krajiny a prehĺbenie vzťahov. Myslím si, že sa nám podarilo predstaviť Slovensko tým najlepším spôsobom a jeho prácu, nasadenie a úroveň vysoko vyzdvihlo ako samotné OECD, tak aj zúčastnené krajiny,” podotkol Žiga.

    - Reklama -