Žiga: Je mi ukradnutý. Ak je podvodník, treba ho zavrieť, prehovoril minister o Bašternákovi

    0
    Peter Žiga (Autor: TASR)

    Podľa vyjadrení ministra hospodárstva Petra Žigu v roku 2014 vznikla v Smere skupina V4, v ktorej je okrem neho aj Peter Pellegrini, Martin Glváč a Peter Kažimír. Podľa jeho slov riešia spolu ekonomické otázky. Žiga pre TREND odmietol tvrdenia, že v rámci najsilnejšej vládnej strany existujú frakcie.

    Minister sa v rozhovore vyjadruje aj k bývalému korunnému princovi Smeru-SD Robertovi Kaliňákovi. Podľa Žigových slov mu informácia, že sa pozná s kontroverzným podnikateľom Ladislavom Bašternákom, na popularite nepridala, no na vzťahoch v strane to nič nezmenilo. „Smer funguje ako doteraz, a nie je to tak, že by sa Robert Kaliňák ocitol niekde na okraji a je to škaredé káčatko, ktoré si nikto nevšíma,“ približuje.

    Ku kontroverznému podnikateľovi Bašternákovi, ktorý je “domovým pánom” predsedu vlády i Smeru Roberta Fica Žiga uviedol, že o jeho kauze s vratkami DPH nemá dostatok informácií, Bašternáka nepozná osobne a nevie, či sa s ním niekedy vôbec stretol.

    „Vznikla rovnica, že Bašternák rovná sa Smer. Tak to nie je, Bašternák nie je členom Smeru ani jeho podporovateľom. Mne je on ukradnutý, ak je podvodník, treba ho zavrieť,“ vyjadril sa minister priamo a dodal, že odmieta tvrdenia, že by bol podnikateľ symbolom Smeru. „Určite neplatí rovnica, že Bašternák rovná sa Smer,“ uzavrel.

    - Reklama -