Židov a Maďarov nenávidia mnohí voliči. Fico to využil, myslí si Matovič

    0
    Jozef Viskupič, Igor Matovič (Autor: TASR)

    “Fico sa rozhodol použiť najväčší tromf, najprízemnejšie ľudské pudy. Vie, že v mnohých voličoch sú pudy, ktoré nenávidia Židov a Maďarov. Povedal si, že to dokáže zosobniť v jednom človeku, a ním je George Soros,” vyhlásil Matovič. Podľa neho pondelkovým vyhlásením premiér upriamil pozornosť sám na seba. “To, čo robí, svedčí o tom, že páchateľ sa nachádza na Úrade vlády SR. Inak by tak hlboko nesiahol a neklesol. Fico tu vytvoril mafiánsky štát. Štát, ktorý nefunguje pre tých, ktorí sú schopní, ale pre tých, ktorí majú správne čísla vo svojom telefóne. Štát, ktorý nepodporuje chorých, slabých, chudobných, ale ktorý podporuje jeho oligarchov a majiteľov Smeru-SD,” povedal Matovič.

    Poukázal na to, že namiesto toho, aby v tichosti držal pietu a robil všetko pre to, aby sa prípad vyšetril, spolu s prezidentom Policajného zboru SR Tiborom Gašparom sa vždy snažia priniesť novú alternatívu. “Ešte minulý týždeň policajný prezident prezentoval, že to bude drogová stopa. Dnes už stopa siaha do Ameriky, priamo k človeku, ktorý sa nedokáže na Slovensku brániť. Mnohí ľudia, ktorí chcú počuť, že za všetko zlé na Slovensku môžu Židia a Maďari, je to ideálny terč,” povedal Matovič.

    Podľa poslankyne NR SR Veroniky Remišovej (OĽANO) sa Fico snaží upriamiť pozornosť inam a nastúpil na cestu konšpiračných teórii. Táto cesta sa podľa jej slov nemôže pre Slovensko skončiť dobre. Hnutie pripomenulo, že chcú, aby sa našiel skutočný vinník vraždy novinára a jeho priateľky. “Zároveň chceme, aby bola vyvedená politická zodpovednosť. Fico by mal odstúpiť kvôli tomu, že jeho vláda nedokáže dobre riadiť Slovensko,” uzavrela Remišová.

    - Reklama -