Žiadne minisukne ani tielka.Takéto zákazy platia pre študentky gymnázia v Nemecku. Dôvod? Nedráždiť moslimov

    0
    Wilhelm-Diess-Gymnasium v bavorskom meste Pocking (Autor: ReproFoto: wdg-pocking.de)

    Príchod utečencov, z ktorých drvivá väčšina vyznáva islam, vzbudzuje v nemeckej spoločnosti obavy. Stále častejšie sú útoky na utečenecké centrá aj protesty namierené proti migrantom. Podľa vlády je strach ľudí neopodstatnený, ale miestne samosprávy nenechávajú veci na náhodu a chcú predchádzať stretom medzi moslimami a miestnymi obyvateľmi. Príkladom je bavorské mesto Pocking.

    Wilhelm-Diess-Gymnasium v Pockingu pristúpilo ešte v lete k netradičnému kroku v záujme ochrany svojich študentov alebo v tomto prípade skôr študentiek. Riaditeľ gymnázia Martin Thalhammer rozoslal rodičom študentiek v júni list, v ktorom žiada, aby dievčatá nosili oblečenie, ktoré príliš neodhaľuje ženské krivky. To znamená žiadne minisukne, tielka či iné oblečenie, ktoré zvýrazňuje nohy, ramená či brucho. Dôvod riaditeľovej žiadosti sa nachádza v tesnej blízkosti budovy gymnázia.

    Nechcú provokovať moslimov

    Do bavorského Pockingu s 15 000 obyvateľmi totiž nasťahovali 200 moslimov zo Sýrie. Háčik je v tom, že ich ubytovali len pár krokov od areálu gymnázia. Riaditeľ preto odporučil rodičom študentiek, aby im nedovolili nosiť oblečenie, ktoré nezakrýva ramená a nohy, pretože by to mohlo provokovať neďaleko ubytovaných utečencov. Vedenie školy muselo premiestniť aj hodiny telocviku z vlastnej telocvične do priestorov neďalekej základnej školy. Riaditeľ totiž nechcel, aby utečenci počas hodín telesnej výchovy sledovali miestne študentky. Vidieť odhalené ženy nie je totiž pre moslimov prirodzené.

    Všetko pre bezpečnosť

    „Sýrski občania sú zväčša moslimovia a rozprávajú po arabsky. Sú poznačení vlastnou kultúrou. Keďže je naša škola priamo vedľa miesta, kde sú ubytovaní, malo by byť dodržiavané strohé oblečenie. Tielka alebo blúzky, ktoré odhaľujú ramená, šortky či minisukne by mohli viesť k nedorozumeniam,“ píše v liste rodičom študentiek riaditeľ gymnázia v Pockingu. Pod nedorozumením zrejme myslel sexuálne útoky proti študentkám, ku ktorým by mohlo dôjsť, ak by si utečenci vyznávajúci islam nesprávne vyložili pre nich neprijateľné oblečenie. „Pre utečencov je vstup do školských záhrad a objektov striktne zakázaný. To isté platí pre celý areál školy počas vyučovania. Zvýšil sa aj počet učiteľov v službe počas prestávok,“ píše sa ďalej v liste rodičom.

    Portál Newobserveronline.com píše o tom, že riaditeľ gymnázia v bavorskom Pockingu chcel pravdepodobne predísť tomu, aby došlo k znásilneniu študentiek. V tejto súvislosti uvádza, že napríklad Švédsko je na druhom mieste v počte znásilnení na svete. Viac prípadov sexuálneho zneužívania žien má podľa správy Gatestoneinstitute.org už len juhoafrické Lesotho.

    Reakcie ľudí

    Zaujímavé sú rôzne reakcie Nemcov na článok, ktorý sa zaoberá obliekaním študentiek v záujme ich ochrany pred možnými útokmi zo strany utečencov vychovaných v moslimskej viere. „Ako dlho budú rodení Nemci tolerovať tento nezmysel? Pozor na tichú väčšinu utláčanú na jej vlastnom území zvrátenými pravidlami, ktoré majú upokojiť votrelcov,“ píše sa v jednom z komentárov k článku. Nájdu sa však aj ľudia, ktorí odsudzujú odpor a strach z prichádzajúcich utečencov. „Začínam si myslieť že Nemcom niekto vymyl mozgy,“ odpovedal na predošlý komentár iný čitateľ portálu Newobserveronline.com.

    Celý článok si môžete v angličtine prečítať TU

    - Reklama -