Žiaden problém? Kollárovi odišiel podpredseda, už je v inej strane. Líder Sme rodina reaguje

    0
    Na archívnej snímke vpredu uprostred predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár a vzadu zľava podpredseda hnutia Sme rodina Peter Pčolinský, Petra Štarchová, Dušan Doliak a Milan Krajniak (Autor: TASR)

    Pred časom ste ešte boli podpredsedom hnutia Sme rodina, v máji ste ešte za kollárovcov kandidovali v eurovoľbách, potom ste odtiaľ odišli. Prečo?

    Výsledok bol neuspokojivý a považoval som za samozrejmé ponúknuť svoje miesto podpredsedu strany. V politike sa to tak robieva. Stále znova sa uchádzame o priazeň voličov.

    Tie hlasy nie sú navždy, ale viažu sa ku konkrétnym voľbám. Pochopil som ten signál tak, že to, čo chcem realizovať, nezískalo dostatočnú podporu.

    Išlo aj o daň za neúspech v týchto voľbách?

    Išlo skôr o osobný pocit z výsledku.

    Prečo to strane vo voľbách nevyšlo?

    Tých dôvodov je určite niekoľko. Jedným z nich bola príliš jemná komunikácia, pretože voliči volili dva protiľahlé extrémy. Ale dôvodov bolo určite viac.

    Videli sme, že neznámi ľudia dostali veľmi veľa hlasov vďaka mediálnemu vymývaniu mozgov, videli sme úspech predvolebných mítingov. Dnes sme všetci múdrejší a tieto skúsenosti je potrebné zužitkovať.

    Ako váš odchod prijal Boris Kollár?

    Boris je profesionál. Vie, ako pritiahnuť schopných ľudí, takže o toto miesto sa netreba obávať.

    Dnes ste členom Národnej koalície. Prečo práve táto strana?

    Prví ľudia, s ktorými som sa rozprával, boli Slavěnka Vorobelová a Peter Sokol a urobili na mňa veľmi dobrý dojem. S Petrom si rozumiem v niekoľkých rovinách a to je pre mňa veľmi dôležité.

    Samozrejme ma potešila aj dôvera — Národná koalícia má o mňa záujem. Ako autorovi mi imponuje, že si ľudia prečítajú, keď niečo napíšem.

    Tak sa stalo, že som sa ocitol v Národnej koalícii, kde som bol vítaný so svojimi názormi na politiku aj ostatné témy.

    Ako ste zatiaľ v Národnej koalícii spokojný?

    Páči sa mi, že máme čas na kvalitnú diskusiu. Keďže väčšina ľudí v Národnej koalícii má obrovské skúsenosti z politiky, mám možnosť sa veľa učiť. Skutočná politika je veľmi vzdialená poučkám z kníh.

    Je naivné myslieť si, že stačí si prečítať zopár kníh o politológii, politickom marketingu a verejnej politike, a človek sa stane politikom. Pre mňa je veľmi zaujímavé vysvetľovanie rôznych zákonitostí, ktoré v tých knihách nie sú.

    Na to mám príležitosť aj priestor.

    Kollár: Rozišli sme sa korektne

    Zapadá odchod Dušana Doliaka do dnes častého pohybu politikov medzi stranami? Je to tiež takýto príbeh?

    Odchod Dušana Doliaka od nás sa nedá priradiť k týmto personálnym pohybom na našej politickej scéne. Išlo o jeho rozhodnutie a nemáme s tým žiaden problém. S pánom Doliakom máme dobré vzťahy.

    Rozišli sme sa priateľsky, korektne, nie je tam žiaden problém.

    Takže miesto po ňom bez problémov zacelíte?

    Áno. Nastúpil k nám Štefan Holý, myslím si, že ten ho plnohodnotne nahradí. A pán Holý nám s jeho tímom robí celý (predvolebný) program.

    Autor: Ľudovít Kusal

    - Reklama -