Žiaden liberálny prístup! Nepamätám si, kedy bola takto držaná zbraň použitá na ochranu alebo záchranu života, rozhorčila sa po streľbe v Bratislave Beňová

    0
    Monika Beňová (Autor: TASR)

    Po takmer sedem a pol roku sa v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves opäť strieľalo a rovnako ako predposledný augustový deň roku 2010, aj tentokrát, bohužiaľ, po streľbe bola obeť na živote. 

    Minulý týždeň vo štvrtok večer skonal 75-ročný muž, ktorého zastrelil 68-ročný páchateľ. Obaja muži sa poznali, pričom páchateľ mal svoju krátku guľovú zbraň v legálnej držbe.

    Navyše len niekoľko desiatok hodín pred spomenutým prípadom v Devínskej sa strieľalo aj v Petržalke na ulici Rovniankova, pričom o život prišli dvaja mladí rodičia.

    Tragické udalosti minulého týždňa nenechali chladnou europoslankyňu Moniku Beňovú, ktorá reagovala prostredníctvom sociálnej siete. Z komentára samotnej političky vyplýva, že spoluzakladateľka Smeru-SD je jednoznačne za prísne pravidlá pri držbe zbraní.

    „Pamätám si, koľko protestných mailov chodilo počas prípravy legislatívy, ktorá sprísňovala legálnu držbu zbraní. Za ostatných pár dní len v Bratislave zabili takýmito zbraňami troch ľudí. Úprimne, nepamätám si prípad, keď bola takto držaná zbraň použitá na ochranu alebo záchranu života,“ zamýšľa sa na svojom facebookovom profile Beňová.

    Aj na základe posledných prípadov z jej rodného mesta je Beňová za pravidelnú kontrolu a prísne nastavené pravidlá pre majiteľov zbraní.

    „Všetky známe prípady boli útočné a pripravili o život iných ľudí. Netreba rozoberať každý individuálne, lebo to už život nikomu, žiaľ, nevráti. Ale sprísnenie a pravidelná kontrola sú absolútne oprávnené,“ nazdáva sa skúsená politička.

    Plus ešte v samom závere svojho komentára si Beňová položila rečnícku otázku: „Čomu naozaj nerozumiem, načo mal 68-ročný muž v byte osem zbraní?!“ 

    - Reklama -