Žena si vzala do opatery 12-ročného utečenca. Časom sa ukázalo, že to je dospelý džihádista

    0
    Ilustračná fotografia: žiadatelia o azyl (Autor: TASR)

    Podľa informácií britského denníka The Sun predstavili Jamala žene menom Rosie sociálni pracovníci. Povedali o ňom, že je 12-ročná sirota z Afganistanu a musel utiecť pred vojnou v krajine. Jeho náhradná matka však čoskoro nadobudla pocit, že s chlapcom nie je niečo v poriadku. Ako chlapec v začínajúcej puberte mal fúzy, v lezeckom centre šplhal po lanách ako športovec a na strelnici bez problémov rozobral pušku.

    Že je na chlapcovi niečo zvláštne, si všimli aj iní ľudia. Vodič autobusu bol presvedčený o tom, že Jamal nemá nárok na cestovný lístok pre osoby mladšie ako 16 rokov. Rosie si myslí, že chlapca upodozrievali všetci okrem sociálnych pracovníkov.

    Jamalovo podozrivé a zlé správanie sa stupňovalo. Pýtal si od svojich pestúnov stále viac peňazí a často mával podozrivé telefonáty. Rosie využila šancu a poslala chlapcove dentálne testy na preskúmanie. Výsledky boli šokujúce – Jamal nebol chlapec, ale 21-ročný muž. V jeho mobilnom telefóne sa neskôr našli podozrivé materiály s tematikou Talibanu a zneužívania detí. U Rosie sa delil o izbu s jej 12- a 14-ročnými deťmi.

    Jeho posledné slová, ktoré adresoval Rosie, boli: „Zabijem ťa a viem, kde sú tvoje deti.“ Polícia Jamala zatkla a jeho žiadosť o azyl bola okamžite zamietnutá. 

    - Reklama -