Zeman sa rozhodne sťažovať nemôže. Česi mu skrátka veria

    0
    Miloš Zeman, prezident Českej republiky (Autor: Hana Brožková)

     Druhé miesto obsadil podľa rovnakého prieskumu vicepremiér, minister financií a líder ANO Andrej Babiš so ziskom 42 percent pred predsedom vlády, lídrom ČSSD Bohuslavom Sobotkom a ministrom obrany Martinom Stropnickým, ktorí sa tešia zhodne dôvere 40 percent respondentov.

    Na ďalších priečkach sa postupne od 5. miesta umiestnili predseda Ústavného súdu ČR Pavel Rychetský (38), minister vnútra Milan Chovanec (33), šéf diplomacie Lubomír Zaorálek (32), šéf hnutia Sloboda a priama demokracia (SPD) Tomio Okamura (31), ministerka práce a sociálnych vecí Michaela Marksová (25), nasledujú šéf rezortu pôdohospodárstva Marian Jurečka (24) a jeho kolega z vlády, minister bez kresla Jiří Dienstbier ml. (24). Miera pozitívneho hodnotenia predsedov ďalších parlamentných strán nestačila na umiestnenie v TOP 10.

    Pavlovi Bělobrádkovi z KDU-ČSL dôveruje 23 percent oslovených, čo stačí na 12. priečku v rebríčku, lídrovi českomoravských komunistov z KSČM Vojtěchovi Filipovi 22 percent, čo znamená 14. miesto, ale predsedovi Občianskej demokratickej strany (ODS) Petrovi Fialovi 16 percent, čo znamená 22. miesto, šéfovi TOP 09 Miroslavovi Kalouskovi dokonca iba 13 percent respondentov, čo ho zaradilo na 26. miesto, a vedúcej osobnosti hnutia Úsvit Miroslavovi Lidinskému iba štyri percentá, čo znamená s veľkou stratou posledné 28. miesto v rebríčku.

    Predsedovia oboch komôr českého parlamentu, Milan Štěch a Jan Hamáček obsadili v rebríčku 19. a 20. miesto so ziskom 19 a 17 percent pozitívnych hlasov. Prieskum verejnej mienky sa uskutočnil na vzorke viac ako 1000 občanov ČR vo veku nad 15 rokov, a to v dňoch 3.-20. júna 2016.

    - Reklama -