Zeman ľutuje, že sa ešte nepodarilo vyhubiť českých novinárov

    0
    Miloš Zeman (Autor: TASR)

    Prezidentovo vyjadrenie odznelo počas stretnutia s veľvyslancami na Pražskom hrade, informoval server iDNES.cz, ktorý pripomenul, že Zeman má k žurnalistom dlhodobo pohŕdavý vzťah. 

    “Som presvedčený, že inteligencia českých novinárov je niekedy na úrovni dronta nelietavého (po česky: blboun nejapný), čo bol tvor žijúci na Madagaskare, ale bol právom vyhubený. Českých novinárov sa zatiaľ vyhubiť nepodarilo,” zakončil Zeman svoj prejav k ambasádorom, v ktorom okrem iného ocenil pôsobenie českých vojakov v Afganistane.  

    České médiá si všimli, že si hlava štátu zrejme splietla ostrov, na ktorom spomínaný nelietavý vták v minulosti žil. V skutočnosti nešlo o Madagaskar ale o Maurícius.

    Podľa servera iDNES.cz sa Zeman vyjadruje na adresu novinárov často a vôbec nie v rukavičkách. Vo svojom prvom inauguračnom prejave v roku 2013 napríklad označil podstatnú časť českých médií za “ostrov negatívnej deviácie”, ktorý sa zameriava na vymývanie mozgov a manipuláciu s verejnou mienkou. 

    Vlani v máji pri stretnutí s ruským prezidentom Vladimirom Putinom dokonca vyhlásil, že novinárov je príliš mnoho a treba ich likvidovať. 

    - Reklama -