Zeman gratuloval svojmu predchodcovi Klausovi. Churchill je náš spoločný hrdina, zaznelo

    0
    Český exprezident Václav Klaus (Autor: Hans Štembera)

    Podľa jeho slov po privítaní pred opraveným palmovým skleníkom usporiadal prezident na počesť oslávenca slávnostný obed, na ktorom nechýbala ani narodeninová torta.

    Ako uviedol pre server Petr Marcinka z Inštitútu Václava Klausa, jubilant pripravuje väčšiu oslavu v deň narodenín. Milé pozvanie hlavy štátu však rád prijal i s manželkou.

    Najvyššieho českého predstaviteľa čakala dnes popoludní v Lánoch ešte schôdzka s ministrom vnútra ČR Milanom Chovancom a policajným prezidentom Tomášom Tuhým. Hlavnou témou ich rozhovorov bola kontroverzne vnímaná reorganizácia elitných policajných útvarov. Podľa slov Chovanca sa prezident v dobrej nálade zaujímal, ako sa reforma pripravovala a aký bol priebeh komunikácie okolo nej. “Ale nemám pocit, že by reforma bola proti (Zemanovej) mysli, formuloval minister a dodal, že hlava štátu sa k tomu vyjadrí v utorok, keď bude mať už za sebou aj dnešné podvečerné stretnutie s ministrom financií Andrejom Babišom, ktorý reformu kritizoval ako nedostatočne pripravenú.

    Chovanec po dnešnom stretnutí so Zemanom v Lánoch potvrdil, že je pripravený podpísať reformu polície na zasadnutí Bezpečnostnej rady štátu, ktoré sa uskutoční v utorok večer. 

    - Reklama -