Zeman chce obedovať s Babišom ako s premiérom aj po ďalších voľbách

    0
    Andrej Babiš a Miloš Zeman (Autor: TASR)

    Babiš pred rokom podporil znovuzvolenie Zemana na Hrad. Ten mu to vrátil, keď trval na tom, že Babiš – nehľadiac na výhrady ďalších strán – od neho dostane šancu viesť aj svoju druhú vládu.

    “Predpokladám, že sa takto stretneme ešte štyrikrát a dúfam, že ste pochopili skrytý význam tejto vety,” povedal Zeman pri prijatí Babiša. Pretože voľby do Poslaneckej snemovne budú najneskôr na jeseň 2021, Zeman tým chcel vyjadriť, že by sa rád s Babišom ako premiérom stretával aj po nasledujúcich voľbách.

    Aj keď je novoročný obed prezidenta s premiérom vďaka prítomnosti oboch manželiek hlavne spoločenskou udalosťou, Zeman a Babiš hovorili aj o plánoch vlády na tento rok.

    Premiér Babiš znovu nevylúčil, že by v tomto roku mohlo dôjsť k zmenám v jeho kabinete. S jednotlivými ministrami sa chce rozprávať. “Vidím to skôr až na druhý kvartál roku, ak vôbec k tomu dôjde,” povedal po schôdzke so Zemanom. Pri obede s manželkami podľa premiéra zmeny vo vláde neriešili.

    Komunisti, ktorí jeho menšinovú vládu podporujú a udržujú, dlhodobo kritizujú predovšetkým ministra dopravy Dana Ťoka, ktorý je vo vláde za hnutie ANO.

    Komunisti nie sú spokojní ani s ministrom zahraničných vecí Tomášom Petříčkom z Českej strany sociálnodemokratickej (ČSSD). Kritický voči Petříčkovi je aj prezident Zeman. “Robí hrubé chyby,” vytkol Petříčkovi v novembri Zeman vo svojom pravidelnom programe v televízii Barrandov.

     

    - Reklama -