Zelenskyj kritizoval zverejnenie svojho telefonátu s Trumpom

    0
    Americký prezident Donald Trump (vľavo) a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj počas stretnutia v rámci Valného zhromaždenia OSN v hoteli InterContinental Barclay v New Yorku 25. septembra 2019. (Autor: TASR)

    Zelenskyj novinárom na Valnom zhromaždení OSN v New Yorku povedal, že podľa jeho názoru by sa “také veci, ako napríklad rozhovory medzi hlavami nezávislých štátov, nemali zverejňovať”.

    Zároveň však dodal, že sa zverejnenia telefonickej konverzácie s Trumpom neobáva.

    Na margo vyšetrovania obchodných aktivít bývalého amerického viceprezidenta Joea Bidena a jeho syna Huntera, súvisiacich s Ukrajinou, Zelenskyj povedal, že ide len o jeden “z mnohých prípadov, o ktorých hovorím s lídrami iných krajín”.

    Biden je významným politikom Demokratickej strany, ktorý chce kandidovať proti Trumpovi v budúcoročných prezidentských voľbách.

    Trump čelí podozreniu, že zneužil svoje postavenie a z vnútropolitických dôvodov vyvíjal nátlak na Zelenského. Demokrati tvrdia, že pomocou zahraničnej vlády chcel uškodiť Bidenovi a ovplyvniť tak volebnú kampaň.

    V súvislosti s týmito obvineniami spustila Demokratická strana prípravy na proces impeachmentu, ktorý má viesť k odvolaniu prezidenta Trumpa z funkcie.

    - Reklama -