Zelenskyj chce s Porošenkom diskutovať 19. apríla

    0
    Na snímke ukrajinský prezident Petro Porošenko počas prezidentských volieb na Ukrajine v Kyjeve 31. marca 2019. (Autor: TASR)

    Podľa agentúry Ukrinform to Zelenskyj oznámil vo svojom najnovšom videoposte zverejnenom na sociálnej sieti Facebook.

    Zelenskyj v ňom súčasne vyzval svojich priaznivcov, aby mu do komentárov pod videom napísali otázky, ktoré by v ich mene mal položiť Porošenkovi. Vyjadril presvedčenie, že po takmer piatich rokoch Porošenkovej vlády majú Ukrajinci veľa otázok, ktoré by mu radi položili. 

    Agentúra Ukrinform v pondelok informovala, že Zelenskyj sa stretol s lídrom ukrajinskej strany Občiansky postoj Anatolijom Hrycenkom – exministrom obrany.

    Hrycenko na svojej stránke na Facebooku napísal, že Zelenskyj “nie je pripravený na prezidentskú funkciu, ale je si vedomý zodpovednosti, je pripravený vyvinúť (potrebné) úsilie a deklaruje zámer povolať si profesionálov”.

    Hrycenko tiež dodal, že Zelenskyj sa veľmi zodpovedne pripravuje na debaty s Porošenkom.

    Spresnil, že Zelenskyj ho ubezpečil, že v prípade svojho zvolenia “nestrpí korupciu a rabovanie, nevydá Ukrajinu (ruskému prezidentovi Vladimirovi) Putinovi, nevzdá sa smerovania Ukrajiny k členstvu v Európskej únii a NATO a neponíži ukrajinský jazyk”.

     

    - Reklama -