Zelení v Škótsku chcú dať utečencom volebné právo. Ukážu tým vraj otvorenosť a dajú lekciu Londýnu

    0
    Škótska vlajka (Autor: TASR)
    Server Britské listy predostrel českým čitateľom stanovisko europoslanca za Zelených Rossa Geera, že by bolo dobré, keby utečenci, ktorí sa rozhodnú žiť v Škótsku, dostali hlasovacie právo v komunálnych i všeobecných voľbách.
     
    Utečenci by podľa tohto europoslanca mali dostať možnosť naplniť svoje demokratické práva. Práve tak budú môcť okúsiť, čo to je žiť v demokratickej spoločnosti.
     
    Škótsko je ústretová krajina. Naša história prijímania tých, ktorí potrebujú bezpečný domov, je dlhá a pokračuje aj dnes. Pred niekoľkými týždňami sme oslavovali príchod dvojtisíceho sýrskeho utečenca. Ako lepšie ukázať všetkým tým, ktorí tu žijú a ktorých život je ovplyvňovaný rozhodnutiami vlády a komunálnych úradov, aby mali právo sa podieľať na rozhodovaní o tom, kto bude činiť tieto rozhodnutia?“ napísal europoslanec.
     
    Celý článok nájdete TU.
     
    Novinár Michael Gray k tomu na sociálnej sieti Twitter napísal, že by takýto krok veľmi uvítal a dúfa, že k nemu dôjde. Išlo by podľa jeho názoru o ďalší dôkaz, že Škótsku prospeje, ak sa viac moci presunie z centrálnej britskej vlády na občanov Škótska.
     

     

    - Reklama -