Zelené oči, modré oči, musí mať zuby, to sú požiadavky teroristov z IS, keď ide o otrokyne. Za doláre či za pištoľ, cena sa líši podľa „tovaru“

    0
    Moslimské ženy. Ilustračné foto (Autor: ReproFoto: Youtube)

    V najnovšom videu, ktoré zverejnila televízia Al Aan TV vidíme skupinku členov teroristickej organizácie, ako sa dohadujú, kto čo dá za svoje vysnívané dievča.

    Ženu v IS pravdepodobne čaká ťažký osud. Často sa stane, že mladé dievča donútia k vydaju za bojovníka vo „svätej vojne“, no stane sa aj to – napriek tomu, že je paradoxne milý a pohľadný – má krátku lehotu trvanlivosti. Potom je tu ešte možnosť stať sa otrokyňou. Táto pozícia znamená, že záujemcovia si svoju potenciálnu korisť vážia za jednu strelnú zbraň.

    Kontroverzné video členov IS ukazuje, ako to chodí na trhu s otrokmi na území ovládanom teroristami. Zdroj: Youtube

    Aj také ponuky môžete začuť v kontroverznom videu, kde sa mladí členovia IS jeden cez druhého prekrikujú počas tzv. Dňa ženských otrokov.

    „Zaplatím tri bankovky (jedna bankovka je približne sto dolárov),“ hovorí mladý džihádista na adresu kúpy jednej z otrokýň. Druhý ho prekrikuje: „Kúpim ju za pištoľ!“

    Počas videa vládne medzi členmi IS veľmi „bratská“ nálada a vyzerá to, že sa naozaj veľmi dobre bavia. Z hluku sa občas prederie výkrik: „Kde je moje yazidské dievča? Kde sú naše yazidské dievčatá?“ Yazidi sú náboženská menšina v Sýrii či Iraku, ktorá sa dosť často stáva obeťou diskriminácie či útlaku.

    Zuby a oči

    „Účinkujúci“ vo videu tiež vysvetľujú hodnotu dievčat. Ktoré sú cenenejšie a prečo. „Cena sa líši, ak má napríklad modré oči,“ vysvetľuje podrobnosti a špecifiká „artiklu“ otrokýň na trhu v IS.

    „Záleží na tom, ako vyzerá. Ak má 15 rokov, skontrolujem ju, skontrolujem jej zuby,“ dodáva príslušník IS a druhý ho prekrikuje: „Zelené oči (gestom ukazuje, že tú by bral hneď)!“ K slovu sa vracia predchádzajúci „kupujúci“: „Ak nemá zuby, načo by som takú vôbec chcel?“

    - Reklama -