Zdrvujúca správa pre EÚ. V Bruseli si z toho môžu od zúfalstva trhať vlasy

    0
    Jefim Fištejn (Autor: Facebook, Hyde Park)
    “Aj keby politika nového prezidenta bola umiernená a pragmatická, je jasné, že reťazová reakcia, ktorú Trump spustil, sa len tak nezastaví,” zmienil Fištejn.
     
    A všíma si konzervatívne revolúcie, návrat k tzv. tradičným hodnotám aj ústup globalistickej ideológie pred národnými záujmami, ktoré sa stávajú skutočnosťou v najrôznejších kútoch sveta.
     
    “Nezdá sa, že by Európska únia mohla tomuto trendu urobiť prietrž a zafungovať ako účinná hrádza liberalizmu, sama teraz prežíva najvážnejšiu krízu po skončení studenej vojny a znovuzjednotenie Nemecka,” dodáva.
     
    Zvolenie Trumpa podľa neho mení krehkú rovnováhu síl v regióne.
     
    “Ďalšia skúška trhom je stanovená na 4. decembra. V Rakúsku má slušnú šancu na víťazstvo kandidát Slobodných Norbert Hofer. V Taliansku v rovnaký deň prebehne referendum o ústavnej reforme, ako ju navrhuje vláda Mattea Renziho,” všíma si rovnako komentátor.
     
    Pôvodný text TU
     
    Taliansko, domnieva sa, môže čakať politický chaos a Európu nová špirála ekonomickej nestability, ako keby bolo málo samotného brexitu.
     
    Záverom sa potom vyjadruje ku kancelárke Angele Merkelovej, keď podľa neho až teraz vidíme, ako deštruktívna až sebazničujúca môže byť bohumilá naivita kancelárky Merkelovej.
     
    “Už v polovici októbra prieskumy nálad ukazovali, že väčšina Talianov zdieľa názory euroskeptikov. Talianska kríza nebude posledná: ťažké problémy nahlodajú pilierové strany Európskej únie. V apríli budúceho roka sa konajú prezidentské voľby vo Francúzsku a medzi hlavnými súpermi rozhodne nebude Francois Hollande, ktorého popularita sa dotýka dna. Súťaž sa bude odohrávať na pravom krídle medzi konzervatívcom Alainom Juppém a populistkou Marine Le Penovou,” uzavrel so slovami, že historickou šancou nazvali Trumpovo víťazstvo aj euroskeptici z Alternatívy pre Nemecko.
     
    Fištejn hovorí o najväčšom coming oute konzervatívcov v dejinách ľudstva.
     
    - Reklama -