Zdravotníctvo, ozdravovacie pobyty pre veteránov a tréningy detských vojakov. Aj toto prezrádza o infraštruktúre IS uniknutý dokument

    0
    Ilustračná fotografia - ISIS (Autor: ReproFoto: youtube)

    Najnovšie uniknuté interné dokumenty IS ukazujú, že teroristi sa nachádzajú na vysokom stupni sofistikovanosti v rámci administrácie a byrokracie.Listiny popisujú rôzne druhy oddelení, ktoré sa majú zaoberať spravovaním rôznych sociálno-spoločenských kruhov členov IS.

    Oddelenia spravujú napríklad zdravotníctvo či vzdelanie. Zahŕňajú tiež finančné sektory, ktoré sa venujú napríklad 15-dňovým ozdravovacím kurzom pre veteránov IS. Infraštruktúra organizácie, jej sila a dômyselnosť naberajú stále konkrétnejšie kontúry samostatného štátu. Hlavný dokument vydali len pár mesiacov potom, čo teroristická skupina vyhlásila v roku 2014 v Sýrii kalifát.

    Detailnému prekladu sa venuje 23-ročný výskumník  Aymenn al-Tamimi v Cardiffe. Primárny dokument nesie názov: Princípy administrácie Islamského štátu. Listina slúži na tréning civilných služobníkov.

    Dokument tiež ukazuje, ako funguje u nich zdravotníctvo a ako si ho každý „občan“ môže zaistiť. O toto sa starajú samostatné oddelenia-sektory, na ktoré sú určení administratívni senior-pracovníci v nemocniciach. Tlačový záznam poukazuje aj na výučbu detských vojakov, ako ich cvičiť a zdokonaľovať v bojovom konflikte. O uniknutom dokumente informoval zahraničný portál Daily Mail.

    - Reklama -