Zážitok Trumpa s Putinom, o ktorom sa nehovorí. Z roku 2013

    0
    Vladimír Putin a Donald Trump (Autor: TASR)

    Celý príbeh sa vraj začal v roku 2013, keď Donald Trump prišiel na súťaž krásy do Moskvy, ktorú sám zorganizoval, pretože chcel v Rusku začať podnikať. „Konkrétne stál o spolupráci s jedným z najlepších ruských developerov Arasom Agalarovom. Na prehliadku mal prísť aj Vladimir Putin, o čo Trump veľmi stál,“ uviedla Latynina.

    Donald Trump dokonca v tom čase napísal na Twitteri: „Čo myslíte, príde Putin na súťaž krásy? Ak áno, staneme sa najlepšími priateľmi?“

    „Nakoniec prišiel Putin neskoro, respektíve neprišiel vôbec. Pritom už vtedy Trump verejne vyhlasoval, že sa bude uchádzať o prezidentský post. Vladimir Vladimirovič (Putin, pozn. red.) sa väčšinou oneskorí minimálne o štyri hodiny, to mohol byť aj tento prípad. Neviem, či si to teraz v Kremli nevyčítajú,“ pokračovala.

    „No verím, že sa táto skúsenosť vryla Trumpovi do pamäte. Nie je úplné jasné, či sa Putin nakoniec rozhodol neprísť alebo sa len klasicky oneskoril o šesť hodín. Ak sa len rozhodol prísť neskoro a prehliadka sa medzitým pokojne začala aj bez neho, dobrým vzťahom to asi neprospelo,“ podotkla.

    „Jasné je to, že ešte pred touto udalosťou Donald Trump skutočne stál o spoluprácu s Ruskom. Avšak po spomínanej prehliadke, po pozdnom príchode Vladimira Putina, si Trump uvedomil, že sa o to nemá cenu ani pokúšať. Myslím si, že táto skúsenosť mala na oboch veľký vplyv – Obama alebo Merkelová čakajú na Putina aj štyri hodiny, Trump proste začal bez neho,“ uviedla.

    „Presne v tomto okamihu Trump použil svoj podnikateľský inštinkt a vycítil, že v Rusku nie je pre jeho podnikanie priaznivá klíma. Krajinu preto ešte pred inváziou na Krym opustil,“ pripomenula novinárka.

    Pôvodný text si môžete v ruštine prečítať TU.

    - Reklama -