Zavraždili investigatívneho novinára Aktualít aj s priateľkou

    0
    Ján Kuciak (Autor: Reprofoto:Aktuality.sk)

    Políciu zalarmovala rodina, ktorej sa mladý pár už týždeň neozval. Keď policajti prišli na miesto, videli cez okno ležať niekoho na zemi. Privolali hasičov a za ich asistencie dom otvorili. Na mieste sú kriminalisti. Krajské policajné riaditeľstvo sa k vražde nevyjadruje, podľa informácií TVnoviny.sk by prípad mala prevziať NAKA. 

    Podľa Denníka N išlo o investigatívneho reportéra Aktualít Jána Kuciaka. Venoval sa hlavne podozreniam z daňových podvodov. Svoje články písal aj v súvislosti s podnikateľom Mariánom Kočnerom, ktorý sa mu v septembri minulého roka vyhrážal, že bude „hľadať špinu“ na jeho rodinu. Viac TU.

    Riaditeľ NAKA Peter Hraško pre Denník N k prípadu uviedol, že zabezpečil všetky zložky potrebné na vykonanie prvotných úkonov a obhliadku miesta činu. Šéf NAKA dodal, že národná kriminálka vyšetruje prípad ako dvojnásobnú vraždu. 
     
    Hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová informovala, že na miesto činu bol vyslaný trnavský krajský prokurátor. 
     
    Policajný prezident Tibor Gašpar na pondelkovom tlačovom brífingu uviedol, že smrť Jána Kuciaka mohla s veľkou pravdepodobnosťou súvisieť s jeho prácou investigatívneho novinára. Posledný kontakt so snúbenicou žurnalistu bol zaznamenaný podľa Gašpara ešte vo štvrtok, takže vražda sa pravdepodobne stala niekedy v čase od piatka do nedele. Obe telá odviezli na pitvu do Nitry. 
     
    Denník N pripomína, že začiatkom februára Kuciak písal o podozrivých prevodoch v komplexe Five Star Residence, ktorý sa dostal do pozornosti polície po kauze Bašternák. V rovnakom čase písal investigatívny novinár aj o spoločnosti Anext, ktorej nová akcionárska štruktúra vyvoláva podľa Transparency International pochybnosti. 
     
    Kuciakovi sa v minulosti vyhrážal podnikateľ Marián Kočner, keď novinár uverejnil informáciu, že predal svoj byt v Bonaparte manažérovi Prvej stavebnej sporiteľne Erichovi Feixovi, a pýtal sa Kočnera, či sa zbavuje majetku, pretože ho preveruje polícia. Podnikateľ doslova povedal, že sa bude „špeciálne venovať“ Kuciakovej rodine. Bude na jej členov hľadať špinu a potom ju zverejní.  

    - Reklama -