Zavedú nám tu šariu, nech sa radšej vrátia domov. Učiteľ sa odmieta pridať k Výzve k ľudskosti

    0
    Učiteľ a poslanec v bratislavskej Dúbravke Marcel Burkert (Autor: ReproFoto, Facebook)

    Na svojom blogu Marcel Burkert uvádza, že je učiteľ, certifikovaný sprievodca cestovného ruchu a poslanec miestneho zastupiteľstva v bratislavskej Dúbravke za SDKÚ-DS. Vo svojom najnovšom počine uvádza, prečo sa nechce pridať k Výzve k ľudskosti, ako by sa od neho, ako pedagóga, očakávalo. Svoje argumenty zhrnul do ôsmich bodov.

    V prvom bode uvádza: „Tým, že EÚ bude prijímať utečencov, násilie v krajinách, z ktorých títo utekajú, sa nezmenší, iba sa prenesie na tých najslabších, najbezradnejších, najbezmocnejších, ktorí nemajú ani na to, aby utekali. A tí najschopnejší, ktorí na to majú, tí budú doma, kde jedine treba riešiť problémy, chýbať.“

    Ako vysvetľuje v bode dva, vo Výzve sa v úvode píše, že nebohí utekali pred vojnou a ani sa len nepripúšťa, že motívom (mnohých) utečencov utekať zo svojich krajín môže byť aj niečo iné, ako (len) snaha vyhnúť sa vojne. Argumentuje svedectvami o správaní sa mnohých utečencov v táboroch, ktorí sú podľa neho požadovační, nevďační a že ani neskrývajú plány dostať sa do najbohatších a sociálne najštedrejších krajín Európy.

    Súhlasí však v treťom bode s vetou Výzvy, že žiadny slušný človek, ktorý na vlastné oči vidí niekoho umierať, nemôže ostať ľahostajný. „Opomína sa však, či už zámerne, zo zaslepenosti, alebo neviem z akého dôvodu, že podstatná, ak nie rovno drvivá väčšina utečencov sú muži, moslimovia v najlepších rokoch. Im osud ich detí, žien, prípadne starých rodičov, ktorých nechali doma samých napospas bojovníkom Islamského štátu, ľahostajný nie je?“ pýta sa.

    Šaria do Európy

    V ďalšom bode sa obúva do náboženského presvedčenia utečencov a obáva sa rozširovania Koránu a islamu na starom kontinente. „Korán, či už pokrivený, alebo nepokrivený na mnohých miestach nabáda na nenávisť voči inovercom a ich zabíjanie. A práve ním sa pri svojich zverstvách oháňajú bojovníci Islamského štátu, ktorí urobili a ďalej robia život už vo viacerých moslimských krajinách neznesiteľným. Bolo by naivné slepo veriť, že práve moslimskí utečenci tie časti Koránu, ktoré nabádajú na vraždenie inovercov, nezdieľajú, resp. nepovažujú za slovo božie, ktorým sa treba riadiť,“ myslí si.

    Argumentuje aj číslami o počte moslimov v Európe. Uvádza, že by ich malo byť 20 až 24 miliónov a tých radikálnych 2 percentá. „Možno niekto povie, to je zanedbateľné, veď 98 percent moslimov je umiernených,“ píše a  zdôrazňuje slovíčko „ale“. „Aj keby v Európe zatiaľ žilo len 10 miliónov moslimov, tých radikálnych je na základe týchto odhadov 100-tisíc. Zanedbateľné? A ak áno, pri akom čísle to zanedbateľné nebude? Mne osobne to jedno nie je.“

    V piatom bode sa venuje islamskému právu, najmä jeho extrémistickej verzii šaria. „Paradoxne doposiaľ nevznikla v moslimskom svete žiadna ani čo i len malá opozícia, ktorá by sa postavila proti tým článkom šarie, ktoré sú proti ľudskosti, aj keď jej realizácia spôsobuje moslimskému svetu značné utrpenie. Bolo by naivné slepo veriť, že práve moslimskí utečenci šariu neuznávajú, nepovažujú ju za slovo božie, ktorým sa treba riadiť,“ myslí si.

    V ďalšom bode sa venuje bruselským kvótam, proti ktorým ostro vystupuje a myslí si, že to je voda na mlyn organizovanému zločinu s utečencami, „z ktorého (najviac) profituje Islamský štát“.

    Chýbajú mu aj limity a počet utečencov. Nikde totiž vraj nezaznamenal informáciu, kedy by mala Únia povedať imigrantom dosť, už nemáme miesto.
    „Tendencia k samodeštrukcii by sa v žiadnom prípade nemala schovávať za slovo „solidarita”. Rovnako Výzva k ľudskosti by nemala ani nepriamo dávať zelenú na zneužívanie ľudskosti, prípadne sa aj podriaďovať nepriamemu vydieraniu, nátlaku či citovému vydieraniu v štýle: ak nás neprijmete, hromada z nás sa utopí vrátane detí,“ píše v bode osem a chýbajú mu aj konštruktívne riešenia tejto otázky, o ktorých vraj zatiaľ nepočul.

    V závere dodáva, že Európska únia by podľa jeho názoru mala vydať vyhlásenie do všetkých krajín, odkiaľ k nám prúdia utečenci, že počnúc stanoveným dátumom EÚ (až do odvolania) neprijme žiadneho utečenca. Zároveň by EÚ a NATO mali ponúknuť pomoc tým krajinám, ktoré ničia bojovníci Islamského štátu.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -