Zatvoriť hranice, vyzbrojiť Francúzsko, pozatvárať mešity! Vystúpila Marine Le Penová. Máme to celé po slovensky

    0
    Marine Le Penová (Autor: SITA)

    Moji drahí spoluobčania. Prežívame hrôzu. Prežívame národnú tragédiu. V piatok v noci prežilo hlavné mesto Francúzska útoky nevídaného barbarstva, ktoré ukázali ďalší nárast násilia zo strany islamského terorizmu.

    Už šiestykrát počas roka 2015 udreli na našu krajinu. Francúzsko oplakáva svojich mŕtvych a ja plačem s ním. Tiež myslím na tých mnoho ranených, z ktorých sú niektorí v kritickom stave. Rodinám mŕtvych a ranených chcem vyjadriť najhlbšiu sústrasť a solidaritu. Skláňam sa pred obetavosťou a profesionalitou našich poriadkových síl a záchranárov a chcem im vyjadriť svoje uznanie. Zaslúžia si obdiv celého národa. Je mojou povinnosťou vám povedať, že Francúzsko a Francúzi už nie sú v bezpečí. A je nutné okamžite konať.

    Francúzsko si musí konečne ujasniť, kto sú jeho spojenci a kto sú jeho nepriatelia. Jeho nepriatelia, to sú krajiny, ktoré zachovávajú ústretové vzťahy s radikálnym islamom. Sú to tiež krajiny s ambivalentným postojom k teroristickým aktivitám. Všetci tí, ktorí bojujú, sú spojencami Francúzska a mali by sme s nimi patrične zaobchádzať.

    Prezident vyhlásil výnimočný stav a dočasné hraničné kontroly. To je dobre. Ale nech hovorí Európska únia čokoľvek, je nevyhnutné, aby si Francúzsko držalo kontrolu nad svojimi hranicami raz navždy. Bez hraníc nie je možná ochrana, ani nie je možné bezpečie.

    Francúzsko bolo vykreslené ako zraniteľné. Musí sa prezbrojiť, lebo už dlho prechádza naprogramovaným kolapsom svojich kapacít ochrany a obrany tvárou v tvár predvídateľným a rastúcim hrozbám. Musí obnoviť svoje vojenské prostriedky, políciu, armádu, rozviedku a colníkov. Štát musí znovu zabezpečiť svoje základné poslanie – ochraňovať Francúzov.

    A islamský fundamentalizmus musí byť konečne zničený. Francúzsko musí zakázať islamské organizácie, zavrieť radikálne mešity a vyhostiť cudzincov, ktorí kážu na našom území nenávisť, rovnako ako nelegálnych prisťahovalcov, ktorí tu nemajú čo robiť. Pokiaľ ide o členov týchto islamských hnutí dvojakého občianstva, je nevyhnutné zbaviť ich štátnej príslušnosti a zakázať im vstup na naše územie.

    Moji drahí spoluobčania, sme odvážni ľudia. Národ musí byť v tejto situácii jednotný. A za slovami musí byť silná akcia, ktorá bude chrániť Francúzov a udržiavať túto jednotu.

    Nech žije republika! Nech žije Francúzsko!

    - Reklama -